Home Nieuws Neonazi pleegt terreuraanslag op synagoge en Turkse dönerzaak

Neonazi pleegt terreuraanslag op synagoge en Turkse dönerzaak

Bij een terreuraanslag door een 27-jarige neonazi in de Duitse stad Halle zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen.

Advertentie

De dader van de terreuraanslag is de 27-jarige Stephan B.. B. wilde de Synagoge in de stad binnendringen, maar kon door veiligheidsmaatregelen niet binnen geraken. Hij schoot op straat voor de synagoge en in een nabijgelegen Turkse dönerzaak iemand dood.

Hoewel het motief van de aanslag officieel onduidelijk is kan uit beelden die de schutter zelf online heeft gezet worden afgeleid dat hij het specifiek had voorzien op Joden, die hij beschuldigt achter al het kwaad van de wereld te zitten, en ‘Kanaken’, een scheldwoord voor Duitsers met Turkse, Arabische of Zuid-Europese roots.

Op het moment van de aanslag waren er zo’n tachtig mensen in de synagoge en zo’n 5 á 6 klanten in de verderop gelegen dönerzaak. De identiteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. De aanslag doet denken aan de neonazistische terreuraanslag op een Synagoge in Pittsburgh vorig jaar. Daarbij kwamen elf mensen om het leven.

Nazi vermoordt joden omdat ze moslims hielpen