Home Nieuws Neonazi legt onthoofde pop neer bij Turkse moskee Amsterdam

Neonazi legt onthoofde pop neer bij Turkse moskee Amsterdam

Bij de Emir Sultan moskee in Amsterdam is vandaag door een onbekende neonazi een onthoofde pop neergelegd. Het hoofd van de pop werd boven het torso en de ledematen opgehangen aan het hek bij de moskee, met daarop een boodschap.

Advertentie

De Amsterdamse politie bevestigt de vondst van de pop, die vannacht is neergelegd. Op het briefje stond de volgende tekst: “De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan“.

Recherche is volgens AT5 begonnen met forensisch onderzoek, naast een lopend buurtonderzoek. De politie probeert de dader of daders te achterhalen met sporen op de pop en camerabeelden uit de buurt.

Het Twitter-account @RechtsInVerzet claimt de actie. Via het actie is ook reclame te zien voor de nummer 1 van Forum voor Democratie Annabel Nanninga in Amsterdam. Opmerkelijk genoeg heeft ze recentelijk een soortgelijke uitspraak gedaan over een Diyanet moskee in Amsterdam en Erdogan. Via het account werd eerder ook een protestactie van PEGIDA gedeeld uit september 2017.

De actie komt in een tijd van harde extreemrechtse retoriek van partijen zoals de PVV en Forum voor Democratie. Moskeeën en islamitische instellingen zijn steeds vaker het doelwit van geweld, bedreigingen en aanslagen. Vanzelfsprekend roept de reeks aan geweldsincidenten associaties op met het NSB-verleden van Nederland.