Home Nieuws Turken boycotten “kledinginzameling voor Kurdistan”

Turken boycotten “kledinginzameling voor Kurdistan”

UPDATE:
Nederlandse Turken boycotten een kledinginzamelingsactie die wordt gehouden door Stichting Cizre Botan, die deze week inzamelingstassen voor kleding heeft verspreid door heel Nederland.

Advertentie

Veel Turken vinden gebruik van het woord “Kurdistan” onacceptabel, omdat de stichting vooral actief lijkt in Turkije en snappen niet dat Nederlandse gemeenten toestemming hebben verleend voor de inzameling. Sommige Turken boycotten de inzameling in zijn geheel en hebben de zak weggegooid, terwijl anderen aangeven vuilnis in de zak te stoppen als protestactie tegen de inzameling.

De Eindhovense Stichting Cizre Botan, opgericht door wijlen Zuster Aloysa van Amersfoort, houdt naar eigen zeggen een kledinginzameling voor moeders en kinderen in Kurdistan.

De Stichting verspreidt sinds kort een plastic inzamelingstas met daarop de tekst “Voor moeders en kinderen in Kurdistan”. Het bedrijf die de logistieke afhandeling doet van de inzameling vertelt dat het een jaarlijks terugkerende inzameling is en dat deze landelijk wordt gehouden. CIBO Nederland was op het moment van schrijven niet telefonisch bereikbaar voor commentaar.

CIBO Project2

De Stichting wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is houder van het CBF-certificaat, zo is te lezen op de website. Zo worden er projecten gehouden in Turkije, maar ook projecten waarbij Koerdische en Filipijnse kinderen elkaar ontmoeten onder een portret van de leider van de terreurgroep PKK, Abdullah Öcalan.

KLIK VOOR Jaarrekening 2013.

De grondlegger van Stichting CIBO in een reportage met NieuwWij: