Home Nieuws Nederlandse moskeeën doen deuren op slot tijdens gebed na terreuraanslag moskee Quebec

Nederlandse moskeeën doen deuren op slot tijdens gebed na terreuraanslag moskee Quebec

De vier grote moskeeën in de randstad nemen extra voorzorgsmaatregelen na de terreuraanslag in Quebec Canada waarbij afgelopen nacht zes mensen zijn doodgeschoten in een moskee.

Advertentie

De moskeeën in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht doen voortaan de deuren op slot tijdens het gebed of zetten beveiligers voor de deur. De moskeeën willen op die manier voorkomen dat terroristen het gebedshuis binnendringen en slachtoffers maken.

Een woordvoerder van de moskeeën verklaart tegenover de NOS dat het een rigoureuze maatregel is, omdat de gebedshuizen juist altijd open willen staan voor iedereen. De moskeeën waar het om gaat, zijn de Blauwe Moskee in Amsterdam, de Essalammoskee in Rotterdam, As-Soennah Moskee in Den haag en Moskee Omar Al Farouq in Utrecht. De besturen van deze moskeeën kwamen in een spoedberaad bijeen na de aanslag vannacht in Quebec.

Nederlandse moskeeën zijn al jaren het doelwit van extreemrechtse terreur. Hoewel de roep vanuit de moslimgemeenschap om meer veiligheidsmaatregelen luider klinkt, heeft de Nederlandse regering nog geen zichtbare stappen gezet tegen de extreemrechtse dreiging.

© DutchTurks.nl (Click to enlarge)