Home Opinie Nederlandse media beschermen joden, negeren mishandeling Marokkaan

Nederlandse media beschermen joden, negeren mishandeling Marokkaan

Een perfect voorbeeld van wat er compleet verrot is aan ons medialandschap, is het feit dat men ieder incident dat maar in de verste verte een hint van antisemitisme in zich heeft, compleet uitvergroot en ernstige geweldsdelicten, racisme en discriminatie jegens moslims, Turken en Marokkanen, compleet negeert. In Nederland mag je zelfs oproepen tot de deportatie van moslims en de Koran vergelijken met Mein Kampf en de media blijven je nog steeds te vriend.

Advertentie

Zo was er dit weekend in verband met een politiestaking een “supportersfeestje” in Den Haag waarbij antisemitische leuzen zouden zijn geroepen, maar waarbij volgens Volkskrant-journalist Huib Modderkolk ook een Marokkaanse man is geslagen en met blikken bier bekogeld. Ik zag de bombastische koppen al voor me als de mishandelde man in kwestie niet een Marokkaan, maar herkenbaar een jood zou zijn geweest. Om maar te zwijgen over de tientallen prominenten die afstand zouden nemen middels een krantenadvertentie en een Rutte die op tv zijn medeleven betuigt aan de gemeenschap. Alsjeblieft zeg, kan het nog hypocrieter?

Een zoektocht naar nieuws over het incident levert zoals ik in de titel en de openingsalinea impliceer, het empirische bewijs dat de Nederlandse media hypocriet en vervuild is en daarnaast de joodse gemeenschap meer beschermt dan het de Marokkaanse of islamitische gemeenschap. Nu zou technisch gezien de Marokkaanse man ook een jood kunnen zijn, maar ik ga er even niet van uit. Anders hadden we dat wel gelezen in de krant toch?
Antisemitische leuzen


De NOS heeft een budget van tientallen miljoenen euro’s per jaar, POWNED heeft 52.000 vaste leden. Wij doen wat we doen met de steun van zo’n 30 mensen. Wil je DutchTurks helpen groeien en ons bereik vergroten, steun ons dan maandelijks en help ons professionaliseren. Bezoek www.dutchturks.nl/steun-ons voor meer informatie. Wil je maandelijks helpen, maar vind je €7,- euro teveel? Rond de transactie af en stuur ons een mail naar stichting@dutchturks.nl met het bedrag dat je maandelijks wenst te doneren, dan passen we direct je maandbedrag aan.