Home Nieuws Honden uit Nederland bijten Palestijnse kinderen

Honden uit Nederland bijten Palestijnse kinderen

Het Nederlandse bedrijf Four Winds K9 in Geffen is volgens NRC hofleverancier van honden aan het Israëlisch bezettingsleger, ondanks het feit dat er volgens het Nederlands kabinet geen strategische goederen geleverd mogen worden aan Israël, omdat deze ingezet zouden kunnen worden in door Israël bezet Palestina.

De eigenaar, Tonny Boeijen, reageert tegenover de krant dat hij al meer dan 23 jaar lang honden levert aan Israël voor militair gebruik. Israëlische oud-militairen zouden zijn verhaal bevestigen tegenover de NRC en de Israëlische media. De rest zou uit Duitsland afkomstig zijn.

Advertentie

Palestijnse kinderen worden regelmatig gebeten door honden uit Nederland. Regelmatig duiken er filmpjes zoals hierboven op, waarop te zien is hoe Nederlandse honden losgaan op Palestijnse kinderen. De eigenaar bevestigt dat de honden in het filmpje van hem afkomstig zijn en zegt “Dat zal vast een terrorist zijn”.

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu zegt dat “Je kunt weten wat het doel is van deze honden. Nederland kan geen voorstander zijn van iedere vorm van steun waarbij actief wordt bijgedragen aan het in standhouden van de onderdrukking van Palestijnen en de bezetting van Palestina“. Hij wil dat de Nederlandse regering er een stokje voor moet steken en niet actief moet bijdragen aan de bezetting van Palestina.

Tweede Kamerlid Wassila Hachchi van D66 heeft mondelinge vragen gesteld aan Minister Koenders van Buitenlandse Zaken.
Ik wil opheldering van minister Koenders [Buitenlandse Zaken, red.] over hoe dit kan. Het is niet voor niets kabinetsbeleid om voorzichtig te zijn bij het leveren van strategische goederen aan Israël. En het is common sense dat diensthonden daaronder vallen. Ik wil weten hoe de minister deze export gaat voorkomen.