Home Nieuws Nederlandse ex-militair Yilmaz mogelijk gedood bij luchtaanval op Raqqa

Nederlandse ex-militair Yilmaz mogelijk gedood bij luchtaanval op Raqqa

De Nederlander Israfil Yilmaz, die bekend werd na een reportage met nieuwsuur is mogelijk omgekomen bij een luchtaanval op Raqqa, de zelfverklaarde hoofdstad van DAESH in Syrië, melden verschillende media.

Advertentie

Israfil Yilmaz vertrok uit het Nederlandse leger in 2013 en voegde zich bij rebellen in Syrië. Yilmaz postte vaak foto’s van zichzelf met kittens op sociale media en ontving naar verluidt 10.000 huwelijksaanzoeken van zijn vrouwelijke fans. In een reportage van nieuwsuur werd hij nog geportretteerd als iemand die Syrische jihadisten opleidt om tegen het Assad-regime te vechten. Later voegde Yilmaz zich bij de terreurbeweging ISIS.

Op de vraag of Nederland angstig moest zijn voor zijn terugkeer antwoordde Yilmaz destijds dat hij dat niet van plan was en dat Nederland zich beter over andere problemen druk kan maken zoals pedofielen en criminelen die de straten van Nederland onveilig maken. Yilmaz werd het bekendst om zijn uitspraak dat hetgeen wat hij het meeste mist aan Nederland een “Patatje Kapsalon” is.

Nieuwsuur zou Yilmaz voor de reportage in 2015 8 maanden lang hebben proberen over te halen. Volgens Yilmaz waren de aanslagen in Frankrijk te rechtvaardigen in de context van de Franse bombardementen op Syrië.

Als de berichten over zijn dood kloppen, is Yilmaz op 28-jarige leeftijd overleden.