Home Nieuws Nederlandse bank ING mogelijk doelwit van terreurbeweging PKK

Nederlandse bank ING mogelijk doelwit van terreurbeweging PKK

De Nederlandse bank ING is mogelijk het doelwit van de terreurbeweging PKK, omdat deze volgens hen medeverantwoordelijk zou zijn voor de Turkse militaire campagne tegen de terreurbeweging PKK in Afrin. Terreurgroep YPG-PKK moedigt via verschillende websites [1][2] [+SPIEGEL2] terreuraanslagen aan tegen doelen in het westen.

Advertentie

Ook kopstuk Hediye Yusuf van de YPG-PYD, de Syrische afdeling van de terreurbeweging PKK, moedigt na de militaire vorderingen van de Turkse Strijdkrachten tegen de terreurbeweging PKK in Afrin aan tot “Beslissende acties” tegen Turkse en Russische instituten en roept op tot het marcheren naar en het bezetten van Russische en Turkse ambassades. Twee aanslagen die zijn gepleegd op Turks-Nederlandse culturele instellingen worden eveneens opgeëist via de website.

Na de oproep van Hediye Yusuf gingen in de Duitse stad Hamburg meteen groeperingen gelieerd aan de PKK de straat op om naar het Russische consulaat te lopen.

Via verschillende websites die gelieerd lijken aan de terreurbeweging PKK en waar ook reeds gepleegde aanslagen worden opgeëist tegen personen, instellingen en Duitse partijen, zijn ook potentiële doelwitten opgenomen, waaronder ook de Nederlandse bank ING. Volgens de terroristen maakt de Nederlandse bank ING het mede mogelijk dat Turkije de militaire campagne tegen de terreurbeweging PKK kan voeren. Ook grote Britse, Duitse, Franse bedrijven en banken staan op de lijst van mogelijke doelwitten.

De groep gelieerd aan de terreurbeweging PKK noemt zichzelf Radicale Cellen in het Hart van het Beest en roept via haar website op om vanaf maandag 12 maart 2018 een “Militante campagne te starten om de heersers te raken met radicale, creatieve en moedige acties“. Elders op de website is te zien dat de groep terreuraanslagen met brandbommen opeist. Ook een politiebureau in de Duitse stad Leipzig was één van die doelwitten.

Aanslagen in Nederland opgeëist

Twee aanslagen die in Nederland zijn gepleegd op culturele instellingen worden eveneens vermeld. De aanslag op de door Koerden opgezette vereniging in Rotterdam, de Geylani Vereniging, in januari, evenals de aanslag op de Turks-Azerbeidzjaanse vereniging in Den Haag in januari worden via dezelfde website opgeëist.

Dreiging van terreur in Europa niet nieuw

In oktober 2017 werd een soortgelijke dreiging geuit vanuit de terreurbeweging PKK om aanslagen te plegen in Europa. Via het in Amsterdam gevestigde officieuze persbureau van de terreurgroep verklaarde het ‘Apo Jeugdinitiatief Europa’ dat alle steden van Europa potentiële doelwitten zijn voor de terreurgroep. De verklaring met het dreigement werd om onbekende redenen, mogelijk vanwege het slechte PR-gehalte, van de website gehaald.