Home Nieuws Nederlandse advocaten kunnen niet verhinderen dat PKK op EU-terreurlijst blijft

Nederlandse advocaten kunnen niet verhinderen dat PKK op EU-terreurlijst blijft

Het Europees Hof oordeelt vandaag dat de gewelddadige terreurgroep PKK op de EU-terreurlijst blijft. Het beroep tegen de Europese Raad was ingesteld door de twee voortvluchtige PKK-terroristen Duran Kalkan en Murat Karayilan, die worden bijgestaan door het Nederlandse advocatenkantoor Prakken D’Oliveira.

Advertentie

De rechter oordeelde in de zaak die was aangespannen tegen de Europese Raad dat de PKK vanwege vormfouten ten onrechte op de terreurlijst had gestaan tussen 2014 en 2017, maar dat het de aanwezigheid van de PKK op de terreurlijst blijft handhaven, omdat er niets is veranderd aan het feit dat de PKK een gewelddadige terroristische beweging is.

Het is niet de eerste keer dat de terroristische organisatie van de terreurlijst is gehaald vanwege vormfouten. Eerder werd de PKK zes maanden van de lijst gehaald.

Het Nederlandse advocatenkantoor Prakken D’Oliveira procederen naar eigen zeggen namens twee leden van het executive committee van de PKK, te weten de internationaal gezochte terroristen Duran Kalkan en Murat Karayilan op wiens hoofden een beloning is uitgeloofd van $8 miljoen. De PKK beschouwt Nederland, volgens één van de oprichters, Mehmet Sukru Gulmus, als één van haar belangrijke uitvalbasissen, waar het financiering ophaalt door middel van afpersing, semi-vrijwillige donaties, propagandaboeken-verkopen, mediabedrijven, mensenhandel en drugshandel, maar ook jongeren rekruteert om in te lijven in de gewapende tak van de terreurgroep.

Europa is de achtertuin van de [terreurbeweging] PKK. Het is hun bron van inkomsten. De PKK heeft een illegale belastingdienst hier, die gedwongen bedragen aftroggelt van Koerdische zakenlui en ondernemers. Als je hier bij toeval een kleine ondernemer bent, dan word je verplicht om deze belasting te betalen,” aldus Gulmus.

De gehele uitspraak is HIER terug te lezen.

F.A.Q. de terreurorganisatie PKK