Home Economie Nederlanders gaan massaal naar Turkije op vakantie

Nederlanders gaan massaal naar Turkije op vakantie

Veel Nederlanders gaan deze weken op het laatste moment op vakantie naar Turkije. Brancheorganisatie ANVR signaleert een opvallende stijging in het aantal lastminutereizen die in aanloop naar de meivakantie worden geboekt. Het slechte weer in Nederland zou de plotse stijging verklaren. Dat meldt de Volkskrant vrijdag.

Advertentie

Touroperator Corendon heeft het over een boekingstoename van 20 procent de afgelopen 10 dagen. De organisatie, de grootste aanbieder van reizen naar de Turkse Rivièra, heeft vanwege de toegenomen vraag zelfs extra vluchten georganiseerd. Corendon vliegt morgen en overmorgen maar liefst tien keer per dag, meldt het AD daarover.

De inhaalslag die Turkije nu maakt, neemt niet weg dat het aantal boekingen in 2016 nog altijd ver achterloopt op een jaar eerder. Over de hele linie zijn er iets minder vakanties geboekt dan het jaar hiervoor; alleen Griekenland en Turkije schieten uit met een fors kleinere vraag. Volgens de ANVR heeft dat te maken met de hoeveelheid negatieve publiciteit die beide landen in het afgelopen jaar te verduren hebben gekregen.

Bron Nieuwsbericht: De Volkskrant.