Home Opinie Nederland moet waken voor agent provocateurs van FETÖ

Nederland moet waken voor agent provocateurs van FETÖ

De FETÖ-sekte in Nederland bestaat uit slechts enkele kopstukken, die vanaf de mislukte militaire couppoging in Turkije, veelvuldig de revue gepasseerd hebben en dit al roulerend lijken te doen. Op televisie, internet, in kranten en op sociale media. Ze zijn niet weg te denken en worden letterlijk in je muil gedouwd met hun verhaal. Hun invloed, hun kennis en kunde benutten ze bij het aanmeten van een slachtofferrol ten volste.

Advertentie

Zo zijn meerdere kopstukken van deze invloedrijke beweging herhaaldelijk op tv verschenen om hun verhaal te doen. Het enige waar continu op wordt gehamerd, is dat zij het slachtoffer zijn van een politiek conflict dat “wordt geïmporteerd naar Nederland door Erdogan-aanhangers”. Althans, dat is hoe zij het aan de man proberen te brengen om de publieke opinie mee te beïnvloeden. Zij als ontwikkelde, welbespraakte, vredelievende en goed geïntegreerde medeburgers, die net als Henk en Ingrid ook niet van Erdogan houden. “Als de Erdogan-Turken hun aanvallen, omdat zij Erdogan ook niet mogen, dan horen ze toch gewoon bij ons”, moeten Henk en Ingrid denken. Dat is de insteek. De klassieke verwijten die worden gemaakt door kopstukken van deze sekte zijn zo ontwikkeld dat ze hele volksstammen in Nederland moeten mobiliseren tegen de AK-Partij, Erdogan en gewone simpele moslims die één van de vele ISN-moskeeën in Nederland bezoeken. Zoals ook de instructie luidt van de grote baas: “Als jullie in het geval van een tegenslag, worden teruggedrongen uit de aderen die naar de machtscentra leiden, dan zal de wereld hun de koppen indrukken”.

Alle grote Turks-Nederlandse organisaties hebben zich tot dusver uitgesproken tegen de militaire couppoging in Turkije en het gebruik van geweld in Nederland tegen aanhangers van de voortvluchtige prediker Feytullahg Gulen. Alle organisaties roepen op tot kalmte en rust, en manen hun achterban tot het respecteren van de ander. De organisaties die gelieerd zijn aan deze donkere beweging daarentegen, waarvan de leden toegang hebben tot de minister president van Nederland, gebruiken iedere mogelijkheid om de Nederlandse samenleving tegen Turkse Nederlanders op te zetten die zij als vijandig zien voor hun beweging of die de motieven van hun beweging kennen. Zo was er de matpartij in een Haarlemse moskee die werd gepropageerd als een eenzijdige mishandeling. Maar ook een recentere voorbeeld van een zakelijk conflict tussen twee vennoten die uitmondde in een vechtpartij en die door deze beweging naar buiten werd gebracht als een mishandeling met politieke motieven. Op beelden was te zien hoe de man die vastzat vanwege de leugenachtige artikelen, juist zelf wordt aangevallen en zich verweert. De rechter commissaris heeft na het zien van de beelden de verdachte dan ook in vrijheid gesteld.

Op iedere mogelijke manier proberen de kopstukken van deze cultus het de Turkse Nederlanders moeilijk te maken en ze klem te zetten door middel van druk vanuit de politiek en media. De komende periode zullen we een onaflatende stroom van propaganda horen vanuit FETÖ-sympathisanten waarin zij zullen hameren op “De lange arm van Ankara” en het belang van het onderzoeken van invloed vanuit Turkije in Nederland middels instituten waarvan eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat ze de integratie in Nederland bevorderen, zoals de Islamitische Stichting Nederland (ISN) of beter bekend als Diyanet. ISN wordt door Turkse Nederlanders over het algemeen gezien als één van de belangrijkste factoren van sociale cohesie in de Turks-Nederlandse gemeenschap. ISN heeft zich, zoals ik hierboven schreef, in niet mis te verstaanbare bewoordingen uitgesproken tegen geweld en intimidatie of ander onwettig gedrag. Voor leden van de sekte verbonden aan FETÖ, is het belangrijk om een organisatie als ISN te slopen en tot doelwit te maken. Dat is in hun ogen een onbereikbaar eiland voor de leer van infiltratie, machtscontrole en machtsconsolidatie van binnenuit. ISN is namelijk een open instituut met moskeeën die midden in de samenleving staan en altijd de deur open hebben voor mensen uit de buurt. Getuige de PvdA en andere linkse partijen die er decennialang stemmen hebben kunnen ronselen onder het genot van een bakje Turkse thee.

Organisaties als de ISN en de IUR zijn een doorn in het oog van FETÖ/PDY-sympathisanten en zullen daarom de komende tijd moeten waken voor onjuiste informatie die verspreid zal worden om Nederlanders op te zetten tegen hen, ten einde de weg vrij te maken voor de eigen organisaties. De Nederlandse overheid heeft zich jarenlang in de luren laten leggen met nep-inspraakorganisaties voor minderheden en louche bureautjes voor multiculturele vraagstukken. Ik hoop van harte dat de Nederlandse overheid anno 2016 waakzaam en weerbaar is tegen de agent provocateurs van Feytullagh die zelfs samenwerken met rechtse organisaties om hun achterban aan te kunnen spreken en die op te zetten tegen hun politieke opponenten.

De lange arm van Ankara is een mythe, terwijl de lange arm van Pennsylvania een breedbandconnectie met de hoogste politieke bazen in Den Haag heeft. Tijd om wakker te worden Nederland.

LEES OOK: Van Gülen aanpakken, naar met Gülen Aanpappen, over De Schimmige Gülen-beweging.

Vorig artikelHoe een poldermoslima met 7 Tweets redacties in hun hemd zette
Volgend artikelU bent er weer ingetuind!
Columnist met als aandachtsgebieden: #Extreemrechts #Terrorisme #Geschiedenis #Diplomatie #OSINT #MENA. Op Twitter: @YunusKhan_