Home Nieuws NBA-speler Enes Kanter bereid om te sterven voor Gülen

NBA-speler Enes Kanter bereid om te sterven voor Gülen

NBA-ster Enes Kanter schrijft maandag via zijn Twitteraccount dat hij bereid is om te sterven voor Gülen en de hizmetbeweging.

Kanter, 24 jaar oud, speelt voor de Amerikaanse basketbalploeg Oklahoma City Thunder en is geboren in Zürich, Zwitserland. Kanter is een uitgesproken volgeling van Fethullah Gülen en liet dat maandagavond ook blijken via zijn Twitteraccount.

Advertentie

In een tweet deelt Kanter een afbeelding met het bijschrift “SCHRIJF (gebiedend) GESCHIEDENIS!!!“. Op de afbeelding is de volgende tekst te lezen: “Voor deze hizmet, offer ik niet één, maar duizend van mij op. Op het pad van hizmet, het pad van hocaefendi (Fethullah Gülen) offer ik niet alleen mijzelf, maar mijn moeder, vader, broeders en zusters en mijn hele familie op. Gaan ze mij ophangen, omdat ik van hocaefendi houd, dan ren ik lachend naar de strop, gaan ze op mij schieten, laat ze mij doorzeven, het zou me gelukkig maken, gaan ze mij in brand zetten, mijn hart zal veranderen in een rozentuin. Als ik op dit pad niet één, maar duizenden levens had om te geven, dan had ik ze gegeven. Moge Allah alle seconden uit mijn leven halen en aan hocaefendi geven. Als ik ervan afwijk, dan moge Allah mijn leven nemen. Op het pad van deze hizmet, het pad van hocaefendi, offer ik de hemelen en lach ik hellen toe. Zijn liefde overstijgt de liefde van moeder, vader, partner, vriend en allemaal. Als ik van het pad wederkeer, dan ben ik verraderlijk. We hebben deze hizmet niet op straat gevonden en zullen het niet verlaten door een paar pakrudin. Dit mag het heelal horen. Laat dit een kapak (slotwoord) zijn voor alle lafaards, tirannen, yezid’s, Farao’s en de knechten………..”.

Eerder in de week kwamen privé-twitter-gesprekken tussen Enes Kanter en de comedian Atalay Demirci naar buiten, waarin Demirci Kanter vraagt om een lening. Kanter weigert en zegt in dat gesprek dat hij zelf ook niet in een positie verkeert om geld uit te lenen, in verband met afdrachten aan de hizmet. Kanter heeft in 2015 zijn contract bij Oklahoma City Thunder met vier jaar verlengd voor een som van 70 miljoen dollar. Demirci geeft in het gesprek aan dat hij de basketbalspeler noodzakelijk moet ontvolgen op Twitter als voorzorgsmaatregel.

Kanter was onlangs nog in Nederland waar hij verschillende scholen en instellingen bezocht, waaronder de redactie van ZamanVandaag en een voedselbank.