Home Nieuws Nazi vermoordt joden omdat ze moslims hielpen

Nazi vermoordt joden omdat ze moslims hielpen

In Pittsburgh zijn zaterdag ten minste elf mensen om het leven gekomen bij een schietpartij door een joden- en moslimhatende christenextremist. De man is een christenextremist met nazistische white supremacist tendensen en had het naar eigen zeggen gehad met de diversiteit.

Advertentie

De dader, Robert Bowers, liep zaterdag de Tree of Life synagoge in Pittsburgh binnen met een doorgeladen AR-15 aanvalsgeweer en enkele handvuurwapens terwijl hij riep “Alle joden moeten dood”. Op het moment van de aanslag waren er 100 mensen in de synagoge.

Bowers, 46 jaar oud, was actief op de sociale media website GAB, dat zichzelf als alternatief ziet voor ‘Linkse sociale media‘, maar meer een samenklontering van extreemrechtse verschoppelingen lijkt. Hoewel zijn account inmiddels is verwijderd, zijn de sporen ervan nog zichtbaar.

Christelijke extremist

Bowers ziet zichzelf als een overtuigd christen die een vijandbeeld uitdraagt van joden die moslims en vluchtelingen helpen. In zijn profieltekst staat een bewerkte bijbelpassage uit John 8:44 met de tekst “Jews are the children of Satan” en —The lord jesus christ is come in the flesh—.

“Ik ga ervoor”

Zijn laatste post is een aankondiging van zijn gruwelijke terreuraanval. Daarin zegt hij dat HIAS, een joodse organisatie die zich inzet voor vluchtelingen, indringers naar binnen halen die ‘onze mensen vermoorden’. “Ik kan niet stil blijven zitten en toekijken hoe mijn mensen worden afgeslacht. Fuck je beeldvorming. Ik ga erin“, aldus Bowers.

De terreuraanslag komt op het moment dat Amerika wordt opgeschrikt door een Trump-aanhanger die bompakketten stuurt naar prominente Amerikanen die zich uitspreken tegen het beleid van de Amerikaanse president en de moord op twee zwarte Amerikanen in Jeffersontown door een witte rechtsextremist.

Bowers’ laatste post, voordat hij tot zijn terreuraanslag overging.

HIAS was voor Bowers een gewild doelwit.

Bowers deelt een post waarin staat: “Open je ogen! Het is de vuile kwaadaardige jood die de vuile kwaadaardige moslim naar ons land brengt!! Stop de Kikes (een scheldwoord voor joden) en maak je dan zorgen over de moslims!”

Bowers: “Dagelijkse reminder: Diversiteit betekent het jagen op de laatste witte persoon”.