Home Nieuws Nagorno-Karabach: Armenen gebruikten moskee als varkensstal

Nagorno-Karabach: Armenen gebruikten moskee als varkensstal

Een moskee in bevrijd Zengilan / Nagorno-Karabach
Een moskee in bevrijd Zengilan / Nagorno-Karabach werd gebruikt als varkensstal.

Na de bevrijding van Azerbeidzjaanse gebieden in Nagorno-Karabach, blijkt dat Armenen een van de moskeeën rondom de stad Zengilan gebruikten als een varkensstal. De ontheiliging van het gebedshuis kon op afkeuring rekenen op Turkstalige Sociale Media.

Het Azerbeidzjaans leger heeft tot nu het gehele zuiden van Nagorno-Karabach bevrijd en daarmee is de grens met Iran en de Turken in Zuid-Azerbeidzjan weer volledig onder controle van Azerbeidzjan. Naarmate er meer gebieden worden bevrijd, komt ook het tragische lot van cultureel erfgoed aan het licht, zoals in een moskee bij Zengilan.

Advertentie

Varkensstal

Beelden uit een moskee in de omgeving van de stad Zengilan in het zuiden van Nagorno-Karabach laten zien dat Armenen de moskee in gebruik hadden genomen als varkensstal. Het filmpje werd op Twitter geplaatst door de Azerbeidzjaanse volksvertegenwoordiger voor de regio Nagorno-Karabach Tural Ganjaliyev. Het ontheiligen van het gebedshuis wordt streng bekritiseerd op Turkstalige Sociale Media. Van internationale verontwaardiging is op dit moment geen sprake. De nodige inspanningen om de moskee weer in gebruik te nemen zijn reeds van start gegaan.

De beelden in kwestie