Home Nieuws Na verkoop van Dogan aan Turkije-gezinde mediagroep, trekt Duitse investeerder zich terug

Na verkoop van Dogan aan Turkije-gezinde mediagroep, trekt Duitse investeerder zich terug

De Duitse mediagigant Axel Springer heeft aangekondigd dat het al haar investeringen in het Turkse mediaconcern Dogan TV van de hand zal doen nadat bekend werd dat het verkocht zal worden aan Demirören voor $1,1 miljard.

Advertentie

Het bedrijf heeft nog steeds een aandeel van 7% in Dogan TV holding, maar er is een duidelijke intentie en er zijn relevante voorbereidingen om ons compleet terug te trekken,” zei Springer donderdag.

Dogan TV kondigde donderdag aan dat het in gesprek is met de Demirören groep om het mediaconglomeraat te verkopen. Demirören is nu nog eigenaar van de kranten Vatan en Milliyet.

Springer zei eerder al dat het geleidelijk haar Dogan aandelen zal afstoten. Axel Springer SE is één van de grootste mediahuizen van Europa en heeft al sinds 2007 aandelen in Dogan.

Axel Springer wordt bekritiseerd vanwege het feit dat de Springer media groep buitensporig veel steun verleent aan Israël. Critici noemen één van de grootste mediahuizen van Europa een spreekbuis van de zionistische staat Israël.

“Voor Duitsland is het sturen van de Turkse politiek staatsbeleid. Dit hebben ze soms via NGO’s en vaak via media gedaan. Dit hebben ze lange tijd met Dogan Medya gedaan. Nu Dogan Medya een tijd lang niet kan opruien, zijn ze zo ambitieus dat ze zelfs overgaan tot publicaties in het Turks”.