Home Nieuws Na Turkse bevrijding Afrin van terreurbeweging PKK ook beurt aan Manbij, Ayn...

Na Turkse bevrijding Afrin van terreurbeweging PKK ook beurt aan Manbij, Ayn al-Arab en Sinjar in Irak

Foto/Anadolu Ajansi: In dorpen die worden bevrijd van de terreurbeweging PKK in Afrin, worden hulpgoederen uitgedeeld door Turkije. Een klein meisje houdt haar voedselpakketje stevig vast op de arm van haar vader.

De Turkse militaire operatie om het noorden van Syrië uit handen van de terreurbeweging PKK te bevrijden, zal na de ontzetting van Afrin doorgaan langs Manbij, Ayn-al-Arab (Kobani), Tel Abyad, Ras al-Ayn en Qamishli. Dat zegt de Turkse president Erdogan nadat de Turkse Strijdkrachten en FSA-strijders Afrin op zondag bevrijdden van de terreurgroep PKK.

De militaire operatie zal voortgezet worden totdat het terreurcorridor langs Manbij, Ayn al-Arab, Tel Abyad, Ras al-Ayn, Qamishli is schoongeveeegd,” aldus Erdogan in een toespraak in Ankara.

Sinds de start van de anti-terreur operaties zijn er al meer dan 3.600 PKK-terroristen geneutraliseerd in de Turkse operatie Olijftak. Geneutraliseerd refereert niet altijd aan gedood, maar kan ook duiden op overgegeven of gevangengenomen.

Met de opkomst van ISIS, dat als werktuig wordt gehanteerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft ook de terreurgroep PKK met steun van de Amerikanen aan terrein gewonnen. Zo heeft de terreurgroep in Sinjar, Irak, onder het valse voorwendsel van bescherming van Yezidi’s een bruggenhoofd gevormd, maar ontvoert het daar nu jongeren van christenen en Yezidi’s om in te zetten in gevechten.

Volgens de Turkse president kan er ook op elk moment een operatie gestart worden om Sinjar schoon te vegen van de terreurgroep. Turkije mag volgens een verdrag tussen Turkije en Irak tot 15 kilometer over de Iraakse grens operaties uitvoeren tegen de terreurbeweging PKK.

Opinie – IS als werktuig van het Westen