Home Nieuws Na Turkije gooit ook Franse EUTELSAT PKK-zender uit lijst

Na Turkije gooit ook Franse EUTELSAT PKK-zender uit lijst

De in Frankrijk gevestigde satteliet-provider EUTELSAT heeft de PKK-gelieerde Med Nuce TV van haar lijst verwijderd na een reeks waarschuwingen om te stoppen met het uitzenden van propaganda voor een terroristische organisatie.

Advertentie

Volgens berichten zou de verwijdering te maken hebben met inspanningen van de Turkse overheid om terreurpropaganda van de PKK van tv te weren. De Turkse regering heeft de relevante autoriteiten benaderd om de uitvoering te geven aan Europese wetten.


Bijschrift tweet boven: “De gootste sattelietprovider van Europa EUTELSAT heeft met één schriftelijke kennisgeving de PKK-zender Mednuce gesloten. Baki Gül is ingestort..”
Bijschrift tweet onder: “Maar maar waarom worden de PKK kinderzenders gesloten…’Kinderen beschermen voor deze mentaliteit is een taak van de staat’.”

Med Nuce zendt zowel in het Turks als Koerdisch uit en steunt openlijk de terreurbeweging PKK die verantwoordelijk wordt gehouden voor 40.000 doden. Onlangs heeft de Turkse satteliet-provider TurkSat meer dan 20 tv- en radiozenders van haar lijst verwijderd omdat deze een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid, doordat er openlijk terreurpropaganda wordt gemaakt. Op de lijst stond ook de kinderzender Zarok TV, waar populaire kindershows zoals Spongebob en de Smurfen werden uitgezonden.

De PKK wordt door Turkije, de EU, de VS, Canada en Australië erkend als een terroristische organisatie en heeft haar aanslagen opgevoerd, sinds het in juli 2015 eenzijdig het staakt-het-vuren met de Turkse regering opzegde.

Volgens de laatste berichten zou de propagandavleugel van de terreurbeweging zijn begonnen met de nieuwe testzender News Channel.

Sabah / DutchTurks