Home Nieuws Muziekdocente Aybuke Yalcin (22) komt om bij terreuraanslag PKK

Muziekdocente Aybuke Yalcin (22) komt om bij terreuraanslag PKK

Bij een aanslag van de terreurbeweging PKK is vrijdag een jonge vrouw om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond bij aanslagen op verschillende locaties in het Kozluk district van Batman in Turkije.

Advertentie

PKK terroristen vuurden aanvankelijk schoten af op een voertuig waarin advocaat Muhammet Isik, de neef van burgemeester Veysi Isik, zat. De kogels raakten Isik niet, maar de 22-jarige leerkracht Senay Aybuke Yalcin, die in een ander voertuig zat. Een collega-docent die bij haar in de auto zat, raakte gewond bij de aanslag.

Aybuke Yalcin was pas 22 jaar oud en vierde in een Facebookpost in oktober 2016 nog haar aanstelling als muziekdocent op een openbare school in Batman.

Voor de aanslag waarbij Aybuke Yalcin om het leven kwam, werd ook een auto met explosieven gebruikt om een politiestation in hetzelfde district aan te vallen.

Veiligheidsdiensten zijn een operatie gestart om de PKK-terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen, op te sporen. Een menigte die zich bij het politiestation had verzameld, weigerde weg te gaan. Uit angst voor een tweede explosie heeft de politie de menigte gedwongen om te vertrekken.

De PKK wordt door Turkije, de EU, VS, Canada en Australië erkend als een terreurorganisatie en is verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden. Ondanks die erkenning ontvangt de terreurgroep PKK direct en indirect steun uit het westen, in de vorm van politieke steun, wapens en trainingen. PKK heeft het bij terreuraanslagen in het bijzonder gemunt op overheidspersoneel en leerkrachten, maar ook burgers zijn regelmatig het doelwit van aanslagen. Aybuke Yalcin is de 176e leerkacht die om het leven is gebracht door de terreurbeweging PKK.

De Facebookpost van Aybuke Yalcin uit oktober 2016: “Ik ben leerkracht geworden”.

DutchTurks/DailySabah