Home Nieuws Moslims zamelen geld in voor joodse terreurslachtoffers Pittsburgh

Moslims zamelen geld in voor joodse terreurslachtoffers Pittsburgh

https://www.launchgood.com/project/muslims_unite_for_pittsburgh_synagogue#!/

Moslims in de Verenigde Staten hebben meer dan $110.000 ingezameld voor de nabestaanden van de joodse slachtoffers die omkwamen bij de terreuraanslag in Pittsburgh door een christelijke rechtsextremist.

Elf mensen kwamen om het leven bij de terreuraanval van de joden- en moslimhatende christelijke rechtsextremist Robert Bowers. Hij viel de Tree of Life synagoge in Pittsburgh aan, omdat die joden in zijn ogen steun verleenden aan moslims.

Bowers liep zaterdag de synagoge binnen, waar op dat moment zo’n 100 mensen binnen waren. Hij schreeuwde ‘Alle joden moeten dood’ en schoot zijn AR-15 aanvalsgeweer leeg. Hij kondigde zijn aanslag aan via het afvoerputje van Sociale Media-kanalen Gab.com, waar het stikt van nazi’s en ander extreemrechts gespuis. Bowers is levend gearresteerd door de politie.

Twee moslimgroepen in de VS hebben meteen een geldinzamelingsactie opgestart voor de nabestaanden van de slachtoffers. De crowdfundingcampagne is opgestart door MPower Change en Celebrate Mercy en loopt via de islamitische crowdfunding website LaunchGood. De inzamelingsactie heeft op het moment van schrijven al meer dan 110.000 opgebracht.

Nazi vermoordt joden omdat ze moslims hielpen