Home Nieuws Moslims halen $50.000 op om afgebrande zwarte kerken te herbouwen

Moslims halen $50.000 op om afgebrande zwarte kerken te herbouwen

Acht zwarte kerken zijn er inmiddels platgebrand na de racistische terreuraanslag op 9 kerkgangers in Charleston. Van drie van de acht kerken kerken die in vlammen zijn opgegaan, is inmiddels vastgesteld dat het gaat om brandstichting.

Advertentie

Het onderzoek naar de afgebrande kerken is nog in volle gang, maar voor velen is het duidelijk dat dit een aanval is op de zwarte gemeenschap in Amerika. Dit soort aanvallen op zwarte kerken zijn een zeer oude vorm van intimidatie in het Zuiden, van oudsher gebruikt om angst in de harten van de zwarte bevolking te boezemen.

De verwoesting van deze zwarte kerken inspireerde een groep jonge moslims uit heel Amerika om een crowdfunding campagne op te zetten voor het herbouwen van de kerken. Faatimah Amat-Allah Knight (23), een theologie studente, startte een campagne op LaunchGood met een groep vrienden en wil gedurende de maand Ramadan $50.000 ophalen. Het aanvankelijke doel van de campagne was $10.000 dollar, maar dat doel werd al binnen 12 uur na de lancering van de campagne gehaald. De teller staat inmiddels op $50.395.

De groep schrijft over de crowdfundingcampagne:
“Het is Ramadan en we ervaren uit de eerste hand de schoonheid en heiligheid van onze moskeeën tijdens deze heilige maand. Alle gebedshuizen zijn een plek waar we toevlucht zoeken. We doen een beroep op u om bij te dragen en te helpen om deze kerken weer op te bouwen. Het is nu tijd, laten we ons verenigen om onze broeders en zusters in het geloof te helpen.

Als moslims weten we het belang van de bescherming van de kwetsbaren en respect hebben voor hen die God aanroepen in verschillende talen. We willen voor anderen wat we voor onszelf ook willen. Het recht op vrijheid van religie zonder intimidatie, het recht op veiligheid en het recht op eigendom. We moeten altijd in gedachten houden dat de moslimgemeenschap en de zwarte gemeenschap geen verschillende gemeenschappen zijn. We zijn in vele opzichten geïntegreerd in onze overlappende identiteiten en in onze relatie tot dit grote en complexe land. We zijn verbonden met de zwarte kerken via onze families, onze vrienden en leraren en onze verweven geschiedenis. Te vaak brengen lafaards ons een verlammende angst toe, maar met de aanmoediging en steun vanuit waarschijnlijke en onwaarschijnlijke hoek, kan angst ons niet stoppen.”