Home Nieuws Moslims gaan vrijwillig vuurwerkafval Oud & Nieuw opruimen

Moslims gaan vrijwillig vuurwerkafval Oud & Nieuw opruimen

Moslimjongeren van Islam Color organiseren op 1 januari 2019 een schoonmaakactie in de steden Schiedam en Den Haag. Naar eigen zeggen om de reinheid in de islam uit te dragen door het afval op straat op te ruimen en om te voorkomen dat mensen zichzelf verwonden door oud vuurwerk af te steken.

Advertentie

Oud en nieuw staat weer voor de deur. Er zullen weer miljoenen mensen de straat opgaan om het nieuwjaar te vieren door onder andere vuurwerk af te steken. Maar daar blijft het niet bij. We zien daarna dagenlang vuil op straat, soms wel een week. En daar moet een verandering in komen,” stelt Mazlum Dogan, bestuurslid van Islam Color.

“Velen storen zich aan alle vuil die op straat ligt, maar weinig doen er wat aan. Daarnaast zijn er altijd jongeren die oud vuurwerk proberen af te steken, waardoor ze zichzelf, soms zelfs ernstig, kunnen verwonden. Vanuit dit vertrekpunt zullen we vanaf 2019 elk jaar op 1 januari de nieuwjaarsschoonmaak houden. Wij willen op deze manier een bijdrage leveren opdat de straten weer schoner en veiliger worden.

Zo zegt de profeet Mohammed (vzmh): Reinheid is de helft van ons geloof en de besten onder de mensen zijn diegenen die anderen helpen en beschermen. Dit jaar starten we in Schiedam en Den Haag. In 2020 willen we dit uitbreiden naar een groter aantal steden.”

Nieuwjaarsschoonmaak 2019Jaarlijks is het na oud en nieuw een grote puinhoop op straat. Overal ligt vuurwerk en afval…

Geplaatst door Islam Color op Maandag 17 december 2018

Ben je geïnteresseerd en wil je meehelpen?
Neem dan gerust contact met ons op via info@islamcolor.nl, anders via Facebook, Instagram of de contactpersonen die op de flyer staan.