Home Nieuws Moslims delen Korans uit tijdens Koningsdag

Moslims delen Korans uit tijdens Koningsdag

Een groep jonge Nederlandse moslims hebben op Koningsdag 15.000 gratis korans uitgedeeld in verschillende steden.

Advertentie

De groep moslims bestond uit autochtone Nederlanse, Marokkaans-Nederlandse, Turks-Nederlandse, Libisch-Nederlandse, Palestijns-Nederlandse en vrijwilligers van andere nationaliteiten en stonden in de steden Amsterdam, Den Haag, Hoofddorp, Lelystad, Nijmegen, Roermond en Rotterdam.

Het project is gesponsord door de Alkhattab Foundation, die het geld voor de Korans deels opgehaald heeft bij particuliere donateurs. Het is de tweede keer dat de Alkhattab foundation Korans uitdeelt tijdens Koningsdag. In 2015 was de eerste uitdeeldag.

De organisatie herkent zich niet in het negatieve beelden die de afgelopen jaren worden geschetst over de islam. “De islam wordt veelal in één adem genoemd met allerlei problemen zoals onderdrukking, ongelijkheid en terrorisme. Dat zijn beelden waar het gros van de moslims en zo ook de Alkhattab Foundation zich niet in herkent. We willen in gesprek gaan met de niet-moslims. Nederland is een land van ons allen en we moeten het samen doen. We hopen op net zulke positieve reacties als vorig jaar,” aldus de organisatie maandag tegenover Trouw.

Volgens vrijwilligers in Nijmegen was het een zeer geslaagde dag. “Het merendeel van de bezoekers was enorm positief over de actie en was geïnteresseerd in ons verhaal. Slechts een enkeling maakte een vervelende opmerking bij het voorbijlopen. We zijn tevreden met hoe de dag is verlopen,” aldus één van de vrijwilliger tegenover DutchTurks.