Home Nieuws Moslimhaat als verdienmodel: rechtsextremist Tommy Robinson verdient meer dan een Brits parlementslid

Moslimhaat als verdienmodel: rechtsextremist Tommy Robinson verdient meer dan een Brits parlementslid

Volgens de voormalige insider Lucy Brown, die nauw samenwerkte met Tommy Robinson, wiens echte naam Stephen Christopher Yaxley-Lennon is, tapt de rechtsextremist Tommy Robinson financieel uit hetzelfde vaatje als de veroordeelde racist Geert Wilders. Robinson zou in zijn tijd bij The Rebel Media als Shillman Fellow zo’n €10.000 per maand verdienen voor het verspreiden van vreemdelingen- en moslimhaat, bijna €3.000 meer dan een Brits parlementslid verdient.

Advertentie

Brown zegt dat Tommy Robinson, in zijn tijd bij The Rebel Media van Ezra Levant, tot wel €10.000 per maand verdiende voor zijn werkzaamheden als Shillman Fellow. Zijn salaris werd vergoed uit fondsen die beschikbaar zijn gesteld door de techmiljardair Robert Shillman. Shillman is nauw betrokken bij de moslimhaatindustrie en doneert geld aan onder andere Zionist Organization of America, Friends of the Israeli Defense Forces, Brigitte Gabriel’s ACT en FrontPage Magazine van David Horowitz, dat wordt uitgebracht door het David Horowitz Freedom Center, waarvan Shillman bestuurslid is. Laatstgenoemde club maakt ook jaarlijks grote sommen geld over aan de PVV.

Voormalig assistent van Robinson, Lucy Brown, die haar salaris ook ontvangt van een door Shillman gefinancierde instelling, komt naar buiten met haar verklaringen omdat ze zich zorgen maakt over de groeiende haat die haar voormalige collega’s teweeg brengen. “Het narratief sleurt mensen in een waanzin en ik maak me zorgen dat sommigen aan de vooravond staan van het botvieren van hun frustraties tegen moslims als resultaat. Ik heb dit nog nooit eerder gezien, niet op de manier waarop het zich nu uitspeelt. Mensen staan op een breekpunt en we moeten ze niet verder duwen omwille van succes of geld“.

Panto-journalistiek

Brown zegt dat Robinson een vorm van panto-journalistiek bedrijft, waarmee mensen naar een donker pad worden geleid. Na zijn vertrek bij The Rebel Media zou Robinson er niet op achteruit zijn gegaan in inkomsten. Robinson zou zelfs in staat zijn om drie assistenten in dienst te nemen met de opbrengsten van zijn crowdfundingcampagnes.

Robinson kwam onlangs op borgtocht vrij uit de gevangenis. Hij was gearresteerd omdat hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 13 maanden had uitzitten en de voorwaarden overtrad. De racist en neonazi Tommy Robinson ontvangt ook steun van zionistische extremisten zoals Pamela Geller en Robert Spencer, beiden prominente leden uit het anti-islamnetwerk dat ook Wilders financiert. Het Middle East Forum van Daniel Pipes financierde de protesten in Londen voor zijn vrijlating en dekte zijn juridische kosten. Ook de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik voerde in de tijd dat Robinson nog bij de English Defense League zat, overleg met de extreemrechtse groep. De tactiek van de EDL was volgens Breivik om een overreactie uit te lokken bij moslims en migranten.

De extremist Darren Osborne, die in juni 2017 met een gehuurde bestelwagen inreed op moskeebezoekers in de Finsbury Moskee in Londen en een oudere man van het leven beroofde, radicaliseerde ook na oproepen van Tommy Robinson en een andere Britse extremist Jayda Fransen. De aanslag kwam slechts twee weken nadat Robinson in een videoboodschap aankondigde dat er milities opgezet zouden worden om “Het islamprobleem weg te spoelen”.

Het was juist de imam van de Finsbury moskee die de terrorist Osborne beschermde met zijn leven, zodat hij kon worden uitgeleverd aan de autoriteiten. De voormalige assistent van Robinson treedt nu naar buiten om op het gevaar van mensen zoals Robinson te wijzen.

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan