Home Nieuws Moslima verdedigt joodse vader en zoon die doelwit zijn van christelijk antisemitisme

Moslima verdedigt joodse vader en zoon die doelwit zijn van christelijk antisemitisme

Een moslima uit Londen twijfelde geen moment toen ze zag dat een joodse familie werd lastiggevallen met antisemitische passages uit de bijbel en greep in. Op Sociale Media wordt de moslima geprezen om haar ingrijpen. De man in kwestie wordt inmiddels gezocht door de Britse politie.

Advertentie

Chris Atkins filmde het voorval in de metro van Londen waarbij een vader en een zoon worden lastiggevallen door een man die zich als christelijk identificeert en gooide het met toestemming van de joodse vader op Twitter. De film is inmiddels miljoenen keren bekeken. Medereizigster Asma zag het voorval gebeuren en greep in. Asma zegt dat ze als moslima, vrouw en moeder weet hoe het is om aangevallen en gedehumaniseerd te worden omwille van haar geloof. De man die het gezin lastig viel, hield al snel op met zijn rant.

Asma zegt achteraf dat ze overweldigt werd door de positieve commentaren die ze ontving van mensen van verschillende achtergronden. Ze zegt dat alle passagiers er op dat moment last van hadden en de situatie probeerden te de-escaleren op hun eigen manier.

Ik weet niet wie ze zijn, maar ik hoop dat deze joodse familie ziet hoe deze video is ontvangen en er zeker van kunnen zijn dat racisme geen plaats heeft in onze stad en niet getolereerd zal worden,” aldus Asma.

De man in kwestie wordt inmiddels gezocht door de Britse politie.

-Advertentie-