Home Nieuws Moslima uit verkiezingsbijeenkomst Donald Trump gegooid

Moslima uit verkiezingsbijeenkomst Donald Trump gegooid

Een 56-jarige islamitisch Amerikaanse vrouw is uit een verkiezingsbijeenkomst van de Republikeinse Presidentskandidaat Donald Trump gegooid, na een stil protest.

Advertentie

De vrouw, die als stewardess werkt, hield met een aantal andere demonstranten in een zaaltje in South Carolina een stil protest waarbij ze t-shirts droegen met “Salam. Ik kom in vrede” en gele davidsterren met daarop de tekst “Moslim” om te refereren aan de identificatieplicht voor joden in Nazi Duitsland. Trump pleitte in november voor een registratieplicht voor moslims.

Terwijl Hamid uit de zaal werd verwijderd, werd ze uitgejouwd door Trump aanhangers. Sommigen riepen volgens Hamid dingen zoals “Heb jij een bom? Heb jij een bom?”. Volgens Hamid zijn de hatelijke reacties van Trump supporters vooral een element van “Kuddegedrag”, in tegenstelling tot persoonlijke overtuigingen van de meeste Republikeinen.

“Dit laat zien dat wanneer je de ander dehumaniseert, het kan leiden tot hatelijke en lelijke mensen,” verklaarde Hamid tegenover CNN.

“Ik heb de oprechte overtuiging dat als mensen elkaar van persoon tot persoon leren kennen, ze stoppen met bang zijn voor elkaar.”

De Council on American-Islamic Relations (CAIR) heeft een persverklaring uitgedaan en roept Trump op om publiekelijk zijn excuses aan te bieden voor de actie.

“Het beeld van een islamitische vrouw die fysiek aangepakt en uit een politieke bijeenkomst wordt gegooid, stuurt een huiveringwekkende boodschap aan Amerikaanse moslims en aan al diegenen die de tradities en religieuze diversiteit en participatie van burgers in deze natie waarderen,” verklaarde Nihad Awad, de directeur van CAIR. Na het verwijderen van Hamid, zou Trump naar verluidt zijn supporters hebben toegeroepen “Er is ongelofelijke haat tegen ons. Het is hun haat, niet de onze.”