Home Nieuws Moslim op brute wijze vermoord: “ik ben jouw islam” schreeuwde de dader

Moslim op brute wijze vermoord: “ik ben jouw islam” schreeuwde de dader

Een Marokkaanse man in Frankrijk is afgelopen week op brute wijze vermoord in zijn eigen huis. Hij werd met 17 messteken om het leven gebracht door zijn buurman voor de ogen van zijn eigen vrouw.

Advertentie

‘De 28 jarige aanvaller, verschafte zichzelf toegang tot het huis en dwong zichzelf door de voordeur in de nacht van woensdag op donderdag en schreeuwde tegen het slachtoffer, Mohamed El Makouli, “ik ben jouw God, ik ben jouw islam”, dat verklaart de instantie “Nationaal Observatorium tegen Islamofobie”.

Mohamed, 47 jaar oud en vader van één kind, werd op gruwelijke wijze vermoord in het rustige dorpje Beaucet vlakbij Avignon in Zuid-Frankrijk. Zijn vrouw Nadia probeerde hem nog te redden, maar raakte zelf gewond, voordat ze het huis kon ontvluchten met haar kind om de politie te bellen.

De voorzitter van het Observatorium Abdallah Zekri veroordeelde de aanval “als een afschuwelijke islamofobe aanval” en zegt dat de partner van het slachtoffer luid en duidelijk had verstaan wat de terroristische buurman over de islam schreeuwde.

De pleger van de aanslag werd op donderdag “moord, poging tot moord en het bezit van drugs” ten laste gelegd, voordat hij werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Montfavet. De politie verklaarde vrijdag dat de aanklacht “islamofobie (moslimhaat)” zal worden onderzocht, wanneer ze beginnen met het verhoren van de 28 jarige terrorist.

Vrijwel meteen werd er gemeld dat de man gediagnosticeerd zou zijn met schizofrenie. Hij zou stemmen horen en hulpverleners zeiden dat hij werd aangetroffen op het plaats delict in een verwarde toestand.

“Deze aanslag op een moslimgezin in Frankrijk is één van ten minste 50 incidenten van moslimhaat tot nu toe, sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en de supermarkt in Parijs,” dat zegt de Centrale Raad van moslims in Frankrijk.

Een ander slachtoffer van de oplaaiende agressie tegen moslims is de 20 jarige Khaled Idris Bahray, die op dinsdag om het leven werd gebracht met messteken. Dit gebeurde in de stad Dresden, het epicentrum van de Extreemrechtse club tegen de islam en moslims, PEGIDA. Khaled verliet zijn huis op maandag en er werd sindsdien niets van hem vernomen, totdat zijn levenloze lichaam in de vroege uren van dinsdag werd aangetroffen in de straten van Dresden.

Van de aanval op Bahray wordt gevreesd dat het mogelijk een link heeft met de anti-islam demonstraties van PEGIDA in dezelfde stad. Angela Merkel, heeft de beweging PEGIDA sterk veroordeeld en noemde de demonstranten “mensen met hun harten gevuld met haat”.