Home Nieuws Moskeekoepel wil dat Twitter maatregelen neemt tegen neonazi Wilders, kondigt internationaal juridische...

Moskeekoepel wil dat Twitter maatregelen neemt tegen neonazi Wilders, kondigt internationaal juridische stappen aan

Wilders

Turkse Nederlanders willen dat Twitter maatregelen neemt tegen neonazi Geert Wilders en hebben internationaal juridische maatregelen aangekondigd. Zij willen dat Twitter de gebruiksvoorwaarden naleeft en Wilders verbiedt om nog langer via dat platform haat te zaaien tegen mensen op basis van hun religie of afkomst.

Advertentie

De Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF), waar 144 moskeeën bij zijn aangesloten, heeft de Turks-Nederlandse topadvocaat Ejder Köse in de arm genomen en zegt dat de uitspraken die rechtsextremist Wilders doet via Twitter in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van Twitter. Wilders verkondigt zijn boodschap ook vaak in het Engels, waardoor zijn boodschap van haat ook buiten de landsgrenzen impact heeft op gemeenschappen.

Wilders legitimeert geweld

Stichting TICF heeft via advocaat Köse een verzoek neergelegd bij Twitter om het account van Wilders op te heffen. Als Twitter daartoe niet bereid is, begint de stichting een juridische procedure in meerdere landen, waaronder Turkije, Pakistan, Marokko en Indonesië, om een blokkade af te dwingen. Volgens de advocaat van de stichting legitimeert Wilders geweld met zijn uitspraken over moslims. Zo was de rechts-extremistische massamoordenaar Anders Behring Breivik een fervent bewonderaar van de PVV, die hij maar liefst dertig keer in zijn manifest noemde.

OM vindt nazipropaganda niet strafbaar

In maart van dit jaar deed TICF aangifte tegen Wilders vanwege de nazipropaganda over de islam, maar het OM besloot niet over te gaan tot vervolging.

Wilders reageert met een citaat van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre op de aankondiging van de juridische actie “Wanneer in een mensengeest eenmaal de vrijheid is losgebroken, hebben de goden er geen vat meer op“. Köse reageert tegenover DutchTurks.nl met een andere quote van Sartre die zegt dat de mens “Veroordeeld is tot vrij zijn, omdat hij, zodra hij de wereld betreedt, verantwoordelijk is voor alles wat hij doet“. Zo ook Geert Wilders, die volgens hem verantwoordelijk is voor alles wat hij zelf doet, in dit geval het verspreiden van haat tegen mensen om basis van hun religie.

Het gedachtegoed van massamoordenaar Breivik is springlevend in Nederland

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan