Home Nieuws Moskeeën: geen vrijdaggebed in verband met Coronavirus

Moskeeën: geen vrijdaggebed in verband met Coronavirus

Een klassieke ansichtkaart van één van de oudste moskee van Nederland met een functionerende minaret en koepel. De Yunus Emre Moskee is aangesloten bij Islamitische Stichting Nederland.

De Islamitische Stichting Nederland heeft in een persbericht aangekondigd dat in de bij haar aangekondigde moskeeën voorlopig geen vrijdaggebed plaatsvindt. Dit in verband met de Corona-pandemie.

ISN: “Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen die de Nederlandse overheid heeft opgesteld, heeft ISN besloten om met ingang van vrijdag 13 maart 2020 een tijdelijke stop te zetten op de deelname aan het vrijdaggebed (ṣalāt al-jumuʿa) in alle 148 ISN-moskeeën.

Wij willen al onze moskeebezoekers vriendelijk verzoeken om gehoor te geven aan deze oproep en om voorlopig niet deel te nemen aan onze vrijdagdiensten.

Dit is een tijdelijke noodmaatregel die van kracht blijft tot nader order. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen en/of aanscherping van deze maatregel.”