Home Opinie “Moskeebezetters Leiden blijken extreemrechtse Neonazi’s”

“Moskeebezetters Leiden blijken extreemrechtse Neonazi’s”

Rechtsextremisten van het Identitair Verzet hebben zaterdagochtend de in aanbouw zijnde Al Hijra moskee in Leiden “bezet”. De neonazi’s beklommen het dak van de moskee met spandoeken en staken stadionfakkels aan om aandacht te vragen voor hun fascistische ideologie. Naar eigen zeggen zouden ze in oorlog zijn met het salafisme en zijn aanhangers, maar in werkelijkheid zijn het reeds ontmaskerde neonazi’s die alles wat met de islam en moslims te maken heeft weg wil hebben uit Nederland.

Advertentie

De schrijvende prostitutie op redacties noemen de mannen, zonder gedegen onderzoek te doen, activisten of actiegroep. Nu dan, wie of wat is het Identitair Verzet en wat doen die rechtsgekkies zoal?

ID verzet is ontstaan als een splintergroepering van de extreemrechtse groepering Voorpost en is opgericht in 2012. De man met de gele capuchon op de foto hierboven is Paul Peters en geeft leiding aan het Identitair Verzet. Paul presenteert zich aan de buitenwereld veelal onder zijn pseudoniemen Paul van Oosten, Peter van Poorten, Peter Visser, Patrick Schouten, Peter de Graaf, Steven de Graaff of Helene Veer. Paul vindt niet alleen moslims en de islam een verschrikkelijke religie die Nederland bevuilt, want Paul is ook tegen joden. Zo heeft Paul in 2001 met een groep vrienden een joodse begraafplaats vernield en heeft hakenkruizen en slogans zoals “Jude Raus” en “Wir sind zuruck” op grafstenen gespoten.

Vanaf de oprichting van Identitair Verzet in 2012 heeft men meerdere acties op touw gezet om aandacht in de pers te vragen. Zo hebben ze zich met de aankondiging van een schijndemonstratie bij de Vluchtkerk in beeld gespeeld. In 2013 deden ze binnen een week twee acties: ze sloten de Ibn Ghaldoun school af met zware sloten, waardoor leerlingen met moeite binnen konden geraken om hun eindexamen over te doen en een week later was het een standbeeld van Nelson Mandela die het moest ontgelden met een om zijn nek gehangen kartonnen bord met de tekst “communist terrorist”.
In 2014 presenteerde de rechts-extremistische groep zich als Pro-Patria en meldde een demonstratie door de schilderswijk in Den Haag aan. Zo verklaarde Paul Peters tegenover het Algemeen Dagblad (die kennelijk bijster weinig onderzoek doet naar de daadwerkelijke achtergronden van rechtsextremen):
“Het is nu tijd dat ook de autochtone Nederlandse bevolking haar stem laat horen. Met een groep van 15 vrienden hebben we daarom Pro-Patria (voor het Vaderland) opgericht, om een protestmars door de Schilderswijk te organiseren.

Burgemeester Jozias van Aartsen liet in een persverklaring weten: “Over de demonstratie van afgelopen zondag was tevoren enige zorg. Wie zich verdiept in de antecedenten van de organisatoren en hun aanhang, zal begrijpen waarom.”
Hij doelde daarmee natuurlijk op de extreemrechtse joden- en moslimhaters die onder het mom van anti-ISIS even hun optocht konden houden en hun 15 minutes of fame opeisen.

Concluderend komt Identitair Verzet simpelweg voort uit de krochten van de rechts-extreme straatvechtersbeweging en probeert het zich als een burgerrechtenbeweging te presenteren aan de buitenwereld. Een beetje zoals die zogenaamd bezorgde burgers van PEGIDA, tot hun maskers afvielen.

Ondertussen op het Facebookforum van Identitair Verzet:
ID verzet2
Id Verzet3
Id Verzet5