Home Nieuws Moskee in aanbouw in Den Haag beklad met hakenkruis

Moskee in aanbouw in Den Haag beklad met hakenkruis

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een moskee in aanbouw in Den Haag beklad. Het heeft er de schijn van dat het uitgevoerd is als protest tegen de Turkse militaire campagne tegen de terreurbeweging PKK. Op een spandoek bij de moskee is een hakenkruis gespoten en een kruis door de Turkse vlag gezet. Ook is de tekst ‘Katil Erdogan’ (Moordenaar Erdogan) te lezen.

Advertentie

De HDV Ahi Evran moskee in Den Haag zegt diep geschokt te zijn door het voorval, omdat het in de wijk tot dusverre geen dergelijke wandaden kent.

Het bestuur van de moskee geeft aan dat het aangifte gaat doen van het voorval.

Sympathisanten van de Marxistisch-Leninistische terreurgroep PKK vallen overal in Europa Turkse moskeeën en instellingen aan. Een voorbeeld van zo’n instelling is de Geylani vereniging in Rotterdam, dat opgezet is en bezocht wordt door Koerdische mensen. Volgens velen een bevestiging dat de PKK niets heeft te maken met Koerden of de islam.

Moskeeën in Nederland zijn niet alleen het doelwit van sympathisanten van de terreurgroep PKK, maar ook van extreemrechtse groeperingen. Sinds 2001 zijn veel moskeeën het doelwit geweest van aanvallen met brandbommen en brandstichting. Tegen de aanvallen zijn door de overheid, behalve een publicatie met tips, nog geen concrete stappen ondernomen.

Ook journalisten dragen stelselmatig bij aan het witwassen van de terreurbeweging PKK, door het een ‘partij’ te noemen of door de PKK gelijk te stellen aan “De Koerdische gemeenschap”, terwijl de beweging ook door Nederland als een officiële terreurbeweging is aangemerkt en veel Koerden er niets mee te maken willen hebben.