Home Nieuws Moordenaar van Erasmus-student Furkan (21) blijkt doodgewaande PKK’er

Moordenaar van Erasmus-student Furkan (21) blijkt doodgewaande PKK’er

De moordenaar van de Turkse Erasmus-student Furkan Kocaman in een winkelcentrum in de Poolse stad Wroclaw is de doodgewaande PKK’er Muhammed Emektar. De ‘mensenrechtenvereniging IHD’ en Gülenistische trolls beschuldigden de Turkse overheid er eerder van achter de verdwijning van de moordenaar te zitten.

Kocaman, student economie en administratieve wetenschappen aan de Selcuk Universiteit, was in Polen voor het Erasmus-uitwisselingsprogramma. Tijdens het eten van een lunch samen met een vriend werd hij aangevallen door de PKK’er Muhammed Emektar. De PKK wordt door de EU, VS, VN en Turkije beschouwd als een terroristische organisatie.

Emektar stak de 21-jarige Furkan in zijn keel. Furkan overleefde de aanval niet en overleed ter plekke. De aanvaller kon met behulp van omstanders aangehouden worden door de Poolse politie.

Opmerkelijk daarbij is dat de PKK’er Emektar werd doodgewaand. De zogenaamde ‘Mensenrechtenvereniging IHD’, dat nauw verwant is aan de HDP, claimde op 30 april 2018 dat Emektar op de luchthaven van Sabiha Gokcen in Istanbul was verdwenen en wees de Turkse overheid aan als verantwoordelijke voor zijn verdwijning. IHD hield meerdere persconferenties over de vermeende verdwijning van Emektar. Twitteraccounts zoals Turkey Deeply die worden beheerd door Gülenistische propagandisten herhaalden diezelfde leugens. Zo schreef Turkey Deeply op 21 juni 2018: “Muhammed Emektar has been missing since April 30, 2018 from Istanbul Sabiha Gokcen Airport right after the passport control. People are disappearing in Erdogan’s Turkey everyday. No rule of law. No accountability.“. Emektar was niet ontvoerd door de Turkse regering, maar was op de vlucht en dook uiteindelijk op in Wroclaw waar hij de onschuldige 21-jarige Furkan Kocaman van het leven beroofde.

De Tweet van het Gülenistische propaganda-account Turkey Deeply: