Home Nieuws Moord op Mustafa Kanat uit Enschede was grondig voorbereid

Moord op Mustafa Kanat uit Enschede was grondig voorbereid

De moord op Mustafa Kanat, op 27 september vorig jaar in Enschede, was van tevoren uitgebreid gepland. Dat blijkt uit de behandeling van de pro-formazitting voor de rechtbank in Almelo op dinsdag 6 januari jongstleden.

Advertentie

Mustafa Kanat werd in de nacht van 27 september vorig jaar voor zijn woning in Enschede met meerdere messteken om het leven gebracht. De moord was ruim van tevoren gepland rond de keukentafel van de voormalige schoonmoeder van het slachtoffer in Bergen op Zoom. Een conflict om de voogdij van het 2-jarige dochtertje zou daarbij aanleiding zijn geweest.

De 22-jarige ex-vriendin en moeder van het dochtertje, haar moeder, de inmiddels Belgische ex-vriend van de 22-jarige en een andere man uit België zijn verdachte in de moord. Laatstgenoemde zou de dodelijke messteken hebben toegebracht en de ex-vriend zou daarbij aanwezig zijn geweest. De ex-vriend verklaarde dat hij wel op de hoogte was van de plannen om Mustafa om het leven te brengen en dat hij daarbij aanwezig was, maar dat hij verbaasd was dat de moord daadwerkelijk werd uitgevoerd.

De inmiddels ex-vriend zou zijn toenmalige vriendin een bericht hebben gestuurd met “Hoe ga je het je dochter uitleggen wat je gedaan hebt”.

De moord op de 25 jarige Mustafa Kanat uit Enschede was van tevoren gepland om de keukentafel van de (ex)schoonmoeder, blijkt uit verklaringen van de Officier van Justitie. De moeder van de 22 jarige ex zou daarbij een faciliterende rol hebben gespeeld en zou hebben geregeld dat de mobiele telefoons van de verdachten thuis achtergelaten zouden worden en dat men handschoenen zou dragen om geen DNA-spoor achter te laten.