Home Nieuws Minister van onderwijs: 310.000 Syrische kinderen naar school in Turkije

Minister van onderwijs: 310.000 Syrische kinderen naar school in Turkije

De Turkse minister van onderwijs Nabi Avcı heeft de Britse ambassadeur in Turkije, Richard Moore, ontvangen om van gedachten te wisselen voor de geplande Syrië conferentie op 4 februari in Londen. Minister Avcı gaf in dat gesprek aan dat het aantal Syrische kinderen dat in Turkije naar school gaat, 310.000 is.

Advertentie

De Britse ambassadeur onderstreepte de nauwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Turkije op onderwijsvlak en vervolgde:
“We hebben besproken hoe het Verenigd Koninkrijk, als onderdeel van de internationale gemeenschap, een bijdrage kan leveren met betrekking tot de educatie van Syrische vluchtelingen. Hoewel uitgesteld, hoop ik dat de internationale gemeenschap Turkije zal steunen in zijn steun aan de vluchtelingen”.

Ambassadeur Richard Moore reageerde ook op het feit dat 310.000 Syrische vluchtelingenkinderen naar school gaan in Turkije en prees deze grote prestatie. Daarnaast gaf hij aan dat de conferentie erop gericht is om lange termijn strategieën te ontwikkelen in plaats van het aanpakken van acute problemen.

“Turkije komt voorop, met betrekking tot het opnemen van Syriërs in haar beroepsbevolking. Ook educatie zal een primair onderwerp zijn op deze conferentie. Steun van de internationale gemeenschap voor het onderwijs van Syrische kinderen zal besproken worden. We weten dat Turkije deze last nu alleen op zijn schouders draagt”.