Home Nieuws Minister van Buitenlandse Zaken Turkije haalt hard uit naar PVV-protofascist Geert Wilders

Minister van Buitenlandse Zaken Turkije haalt hard uit naar PVV-protofascist Geert Wilders

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft woensdag hard uitgehaald naar Geert Wilders van de extreemrechtse partij PVV.

Cavusoglu reageert op protofascist Wilders die werkt aan een maatregel die gericht is op mensen met twee nationaliteiten. Zijn partij wil het hebben van een Turkse nationaliteit onmogelijk maken. Ook stelde Wilders, die zienderogen afglijdt en verder radicaliseert, dat mensen die bij het Turkse referendum voor JA hebben gestemd niets te zoeken hebben in Nederland.

Cavusoglu wijst op het feit dat “Een fascist zoals wilders 19 procent van de stemmen krijgt” en laakt de stilte van Nederlandse politici. Hij zegt dat zij zich feitelijk achter Wilders scharen door zijn uitspraken niet tegen te spreken of te zeggen dat het onzin is wat hij verkondigt.

Hij verwijt het PVV-kopstuk er fascistische denkbeelden op na te houden. Wilders zelf noemt de Turkse minister een totaal gestoorde ophitsende gek.

Geert Wilders wordt door veel Nederlanders verweten te fungeren als de lange arm van Israël in de Tweede Kamer. Ondanks zijn jarenlange isolement, blijft Wilders actief in de politiek. Een groep van bezorgde burgers eiste onlangs in een petitie een psychiatrisch onderzoek van de PVV-leider.