Home Nieuws Milli Gorus overweegt juridische stappen tegen Keklik Yucel na het verspreiden van...

Milli Gorus overweegt juridische stappen tegen Keklik Yucel na het verspreiden van leugens

De organisatie Federatie Milli Gorus Noord-Nederland overweeg juridische stappen tegen ex-PvdA politica Keklik Yucel na het verspreiden van leugens over de organisatie in een uitzending van de regionale omroep RTV-Oost.

Milli Gorus zegt in een verklaring aan DutchTurks dat Yucel te pas en onpas uitspraken doet als het gaat over de moslimgemeenschap in Nederland en wil dat ze haar bewering over Milli Gorus aantoont.

Te pas en onpas doet mw. Keklik uitspraken als het gaat over moslimgemeenschap in Nederland en daarbij schaamt zij zich er niet voor om op een stigmatiserende en insinuerende manier te werk te gaan en leugens ten toon te spreiden. Nu haalt ze ook de Milli Görüş moskeeën erbij dat deze politieke podium hebben geboden aan AKP-propaganda. Een gezegde luidt, “Wie A zegt moet ook B zeggen” en wij dagen mevr. Keklik dan ook dringend uit om dit te bewijzen. Immers als politicus moet je je aan de feiten houden en aantonen dat dit ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Doet zij dat niet dan zijn wij genoodzaakt juridische stappen te ondernemen tegen de leugens van mevr. Keklik,” aldus een woordvoerder van Milli Gorus.

Keklik Yucel was voor en na de Parlementsverkiezingen in Turkije te gast bij de regionale omroep RTV-Oost waar ze werd gevraagd hoe het verschil te verklaren is tussen de percentages kiezers die op de AK-Partij hebben gestemd in Turkije en de percentages in haar thuisstad Deventer.

Yucel: “We kunnen in ieder geval vaststellen dat het meest conservatieve deel en het meest fanatieke deel qua aanhang voor Erdogan in Nederland, maar ook in Duitsland woont. En dat heeft ook deels volgens mij te maken met de organisatiegraad die ze in Nederland en in Duitsland hebben. Via de moskeeën, via de Milli Gorus organisaties, de MHP, waar de Turkse coalitie in Turkije van Erdogan ook mee samen heeft gewerkt om deze verkiezingen ook te kunnen winnen. En die mobiliseren sowieso tussentijds ook heel veel mensen in het verenigingsleven, in het moskeeleven en daar zitten allemaal besturen, die een politiek-islamistische agenda hebben. Nou, dat gecombineerd met de Turkse media, televisie die dagelijks de huiskamers binnenkomt en ze amper eigenlijk Nederlands nieuws kijken, ze krijgen maar één perspectief mee en dat is het perspectief van Erdogan. En het nationalisme en dat maakt dan een soort wij-zij beeld waardoor de aanhang voor Erdogan in Nederland erg groot is.

Video vanaf minuut 1.16:

Voor de verkiezingen in juni was Keklik Yucel ook te gast bij RTV-Oost waar ze op een vraag van de presentatrice toelichtte hoe Erdogan volgens Keklik invloed zou uitoefenen buiten de landsgrenzen van Turkije op het electoraat. Zo zegt ze over DENK dat het “Een verlengstuk, een afdeling van de AK-Partij in Nederland” is:
Hij heb natuurlijk zijn diyanet moskeeën in Nederland in Europa überhaupt hé. Dat is gewoon een verlengstuk van de Turkse overheid. Tis gewoon onderdeel van een ministerie, al die diyanet moskees daar zitten ook ambtenaren als imams bij of ze zijn op zijn minst in dienst en doen wat Erdogan zegt. En via die kanalen komen al die boodschappen binnen en ook natuurlijk een politieke beweging een verlengstuk van hun eigen partij of eigenlijk ene afdeling van de AK-Partij genaamd DENK natuurlijk in Nederland. En via die gemeenschappen wordt heel erg, worden de stemmen rondom de AK-Partij verzameld en wordt propaganda en ook de campagne gevoerd hé eigenlijk”.

Video vanaf minuut 3.13:

Keklik Yucel haalde al eens eerder uit naar DENK in een rancuneus interview met RTL-Nieuws, waarin ze DENK een ondemocratische partij en een propaganda machine noemde. Yucel was niet blij met het verlies van haar eigen partij, de PvdA, en noemde het verlies van een jaar geleden een zware klap voor de PvdA. Ze was vooral geschrokken over de winst van DENK en wijtte de winst van DENK aan ‘de propagandamachine van Diyanet’