Home Nieuws Milli Gorus: gelekte NCTV nota doet denken aan Motivaction-schandaal

Milli Gorus: gelekte NCTV nota doet denken aan Motivaction-schandaal

Milli Gorus

Milli Gorus Noord-Nederland en de Nederlands Islamitische Federatie zeggen dat de onjuiste naar HP de Tijd gelekte NCTV nota doet denken aan het Motivaction-schandaal. Dat stellen de twee organisaties in een persbericht.

MGNN en NIF maken zich grote zorgen over over de feitelijke onjuistheden en ongefundeerde aannames die gepubliceerd zijn in een artikel van HP de Tijd.

Advertentie

Afgaand op de inhoud van het artikel, doet de NCTV in deze interne nota een aantal nauwelijks onderbouwde aannames, in het bijzonder van Milli Gorus. In het artikel wordt gesuggereerd dat het salafisme in Turkije ‘vruchtbare grond’ vindt en er samen wordt gewerkt met Turkse organisaties als Milli Gorus en de Turkse moslimbroederschap,” aldus MGNN en NIF.

Beide organisaties distantiëren zich in het persbericht volledig van iedere link met (politiek) salafisme, de (Turkse) Moslimbroederschap en de Kaplanbeweging. Ze betreuren het dat er door HP de Tijd geen wederhoor is toegepast en zeggen dat ze graag met de auteur van het stuk, Ton van Dijk, in gesprek willen treden om hun kant toe te lichten. MGNN en NIF trekken een gelijkenis met het Motivaction-schandaal onder Lodewijk Asscher waarbij met een ongefundeerd onderzoek Turkse jongeren zijn gestigmatiseerd en onjuist geframed, waar veel van hen, zelfs zes jaar na dato nog de emotionele schade van ondervinden.