Home Economie Miljardendeal voor Turkije met verkoop marineschepen aan Pakistan

Miljardendeal voor Turkije met verkoop marineschepen aan Pakistan

Turkije heeft een miljardendeal binnengesleept met de aanbesteding die het heeft afgerond met Pakistan. Dat melden Turkse media op basis van verklaringen van de Turkse minister van Defensie Nurettin Canikli.

Advertentie

Turkije gaat vier Corvette schepen verkopen aan de Pakistaanse marine. Turkije gaf in 2017 al aan dat het een memorandum van overeenstemming had ondertekend voor de deal en dat de aanbesteding nu inmiddels is afgerond.

Canikli noemt de afronding van de deal ‘Een zeer belangrijke dag voor de defensie-industrie‘ in Turkije.

Vorig jaar oktober nam de Turkse Corvette TCG Buyukada nog deel aan een militaire oefening in Karachi met de Pakistaanse marine. De Ada klasse Corvettes beschikken onder andere over wapensystemen zoals het 76 millimeter scheepsgeschut, 324 millimeter torpedobuizen en lanceerinrichtingen tegen anti-scheepsraketten. De Corvettes kunnen een bemanning van 93 en een Seahawk helikopter herbergen.

Turkije timmert de laatste jaren hard aan de weg om tegen 2023 volledig zelfvoorzienend te worden op het gebied van defensie. In juli 2017 gaf de Turkse president aan dat Turkije ook haar eigen vliegdekschepen zal bouwen.

Turkse marine heeft wind vol in de zeilen met Amfibische Tank Landingsschip TCG Bayraktar