Home Nieuws MHP-leider: Wat ze niet met wapens is gelukt, proberen ze nu met...

MHP-leider: Wat ze niet met wapens is gelukt, proberen ze nu met rente

De leider van de belangrijke oppositiepartij MHP, Devlet Bahçeli, zei vandaag dat een nieuwe couppoging in Turkije geen kans van slagen heeft.

Advertentie

Bahçeli deed zijn uitspraken tijdens een persconferentie en zei: “Als er mensen zijn die zich ook maar in het hoofd halen om een nieuwe couppoging te plegen, dan dienen zij te weten dat ze daarvoor over onze lijken zullen moeten gaan”.

Bahçeli zei verder: “Als de coupplegers zullen komen, dan zullen ze met toestemming van Allah ook de consequenties daarvan zien”. Bahçeli sprak ook over de kredietwaardering van Moody’s in Turkije en gaf aan dat de kredietwaardering van Moody’s bedoeld is om het “Investeringsklimaat in Turkije te verslechteren en onrust te zaaien”, en dat dit het bewijs is dat de “Financiële oligarchie, die al eeuwen dezelfde tactieken gebruikt, weer aan het werk is”.

“Hetgeen ze niet met wapens is gelukt, proberen ze nu langs rente, deviezen en financiële middelen te bewerkstelligen”, aldus Bahçeli.

Bahçeli noemde de Fethullahistische Terreurorganisatie FETÖ ook in één adem met de terreurbewegingen PKK en ISIS. De oppositieleider noemt FETÖ “Bondgenoten van de imperialistische verraders vervuld met haat”. “Wat PKK is, dat is FETÖ, ISIS is hetzelfde als FETÖ, en misschien wel van hetzelfde laken een pak,” aldus Bahçeli.