Home Nieuws Mesut Ozilstraat met foto van Ozil en Turkse president Erdogan

Mesut Ozilstraat met foto van Ozil en Turkse president Erdogan

In het Turkse dorpje Hisiroglu dat verbonden is aan Devrek in Zonguldak worden de straatnaamborden op de Mesut Ozil straat vervangen door borden met daarop een foto van Mesut Ozil met de Turkse president. Ozil verklaarde onlangs te stoppen met zijn loopbaan bij het Duitse nationale voetbalelftal nadat hij het mikpunt werd van racistische haat.

Advertentie

De burgemeester van Devrek zegt dat de dorpsbewoners van Ozil achter hem staan en dat de gemeente de borden met daarop een foto van Ozil in het Duitse tenue worden vervangen met foto’s van Ozil met de Turkse president Erdogan.

Mesut Ozil, die we als onze geliefde broeder beschouwen, heeft zoals hij in het buitenland Turkije heeft vertegenwoordigd, ook de naam van ons dorp wereldbekend gemaakt. Hij heeft jarenlang voor het Duitse elftal gespeeld. Heeft veel bijgedragen aan zijn team. Toen de president op een buitenlandreis was, heeft hij hem bezocht en dit is in Duitsland heel erg verkeerd gevallen. Ze hebben teveel druk op Mesut Ozil gelegd. Het Duitse elftal heeft het niet aangekund dat hij onze president heeft bezocht. Er zijn in de pers beledigingen geuit. En Mesut Ozil heeft een heel mooi besluit genomen en heeft aangekondigd dat hij niet meer zal spelen voor het Duitse nationaal elftal. En wij geloven als inwoners van dit dorp dat Ozil een mooi besluit heeft genomen. We feliciteren hem met deze beslissing. Wij hebben hem als inwoners van dit dorp omarmd, we houden veel van hem. Hij heeft met zijn spel veel bijgedragen aan teams waarvoor hij speelt. Wij ondersteunen zijn besluit,” aldus de burgemeester.

Burgemeester Mustafa Semerci vindt ook dat de uitschakeling van Duitsland ten onrechte op de schouders wordt gelegd van Ozil. Semerci kondigt aan dat het hoofdthema van het cultuurfestival op 17-19 augustus in Devrek steun voor Mesut Ozil zal zijn. De straat waar de sportfaciliteiten van de gemeente zich bevinden zijn genoemd naar de profvoetballer.

Mesut Ozil was daar reeds bezig met het bouwen van een sportfaciliteit voor de gemeente. Er hangt nu nog een foto van een Mesut Ozil in een Duits tenue. Die wordt nu vervangen door een foto van Mesut Ozil en de Turkse president Erdogan. Wij zijn tegen racisme en discriminatie tegen mensen op basis van hun geloofsovertuiging. Als Devrek zijnde, steunen wij Ozil,” aldus Semerci.

Mesut Ozil: “..Een Duitser wanneer we winnen, een immigrant wanneer we verliezen”