Home Nieuws Mesut Özil niet in selectie Arsenal: “Ik blijf mij uitspreken tegen onmenselijkheid”

Mesut Özil niet in selectie Arsenal: “Ik blijf mij uitspreken tegen onmenselijkheid”

Arsenal heeft de topvoetballer en filantroop Mesut Özil niet opgenomen in de selectie voor het nieuwe Premier League seizoen. De 32-jarige Duitser van Turkse komaf werd eerder al uit de Europese selectie gehouden door trainer Mikel Arteta. Özil die zich vorig jaar uitsprak tegen de vervolging van Oeigoeren door China zegt dat hij zich uit zal blijven spreken tegen onmenselijkheid en voor rechtvaardigheid.

In een bericht over de kwestie laat Özil weten teleurgesteld te zijn, maar zegt dat hij het seizoen goed wil afsluiten en door zal blijven trainen om kans te maken om te mogen spelen. Op sociale media wordt gespeculeerd of de uitsluiting van Özil te maken heeft met zijn onwrikbaar rechtvaardigheidsgevoel, zoals hij zich vorig jaar uitsprak tegen de vervolging van Oeigoeren in China.

Advertentie

Londen voelt nog steeds als mijn thuis, ik heb nog steeds veel goede vrienden in dit team, en ik voel nog steeds een sterke band met de fans van deze club. Ongeacht wat er gebeurt, ik zal blijven vechten voor mijn kans en mijn 8e seizoen bij Arsenal niet zo laten eindigen. Ik kan jullie beloven dat deze moeilijke beslissing niets zal veranderen aan mijn mindset – ik zal blijven trainen zo goed als ik kan en waar ik kan mijn stem blijven gebruiken tegen onmenselijkheid en voor rechtvaardigheid,” aldus Özil.

Özil die ook bekend is om zijn filantropie verdient tot het einde van zijn contract nog steeds zo’n 350.000 euro per week. Hoe zijn carrière een vervolg zal krijgen is nog onduidelijk. Volgens geruchten zou er interesse zijn voor de speler vanuit de Verenigde Staten.

Mesut Özil