Home Nieuws Mensenrechtenorganisatie voelt zich niet veilig in Frankrijk

Mensenrechtenorganisatie voelt zich niet veilig in Frankrijk

Macron CCIF Frankrijk

De mensenrechtenorganisatie CCIF (Collectief tegen Islamofobie) die zich inzet tegen discriminatie voelt zich naar eigen zeggen niet veilig meer in Frankrijk. De organisatie die juridische hulp biedt aan slachtoffers van haatmisdrijven en discriminatie wordt door het Macron-regime gezien als ‘vijand van de republiek‘. De politieke partij NIDA wil dat Nederland een toevluchtsoord biedt aan de mensenrechtenorganisatie CCIF en de liefdadigheidsinstelling Baraka City.

In Frankrijk wordt vandaag in de ministerraad mogelijk besloten voor de ontbinding van CCIF en de Islamitische liefdadigheidsinstelling Baraka City. De minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin, die zich eerder uitsprak tegen ‘etnisch voedsel’ in Franse supermarkten, daarmee doelend op Halal en Koosjer voedsel, beschouwt de mensenrechtenorganisatie CCIF en de liefdadigheidsinstelling CCIF als vijanden van de republiek en brengt de instellingen onterecht in verband met de gruwelijke moord op de vermoordde leraar Samuel Paty. De vijandbeelden roepen de zwarte dagen in de veertiger jaren op. Het Vichy Regime ontbond toen op bevel van de nazi’s joodse liefdadigheidsinstellingen.

Advertentie

CCIF zegt in een verklaring tienduizenden bedreigingen te hebben ontvangen: “De afgelopen zeven dagen, sinds de Franse overheid heeft aangekondigd dat het CCIF wil ontbinden, zijn wij het doelwit geworden van tienduizenden berichten op sociale netwerken, voornamelijk beledigingen en doodsbedreigingen van extreemrechts, zonder dat de Staat ingrijpt om ons te beschermen. We zijn gewend om met een zekere mate van controverse om te gaan, net zoals ieder andere antiracisme organisatie. Maar deze hoeveelheden zijn ongekend en worden aangejaagd doordat de overheid ons tot een doelwit heeft gemaakt“. De mensenrechtenorganisatie kondigt aan dat het ongeacht de beslissing van het islamofobe regime van Macron haar activiteiten zal verplaatsen naar de internationale arena om de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

De islam-geïnspireerde partij NIDA roept in een persverklaring Nederland op om de mensenrechtenorganisatie CCIF en Baraka City een veilig toevluchtsoord te bieden tot de Franse regering bij zinnen komt: “In het verleden was Nederland eerder een toevluchtsoord voor Fransen. Zoals in de 17e en 18e eeuw voor Hugenoten die in Frankrijk vanwege hun geloof werden vervolgd. Misdaden van enkelingen werden ook toen toegeschreven aan een bevolkingsgroep. In een meer rechtvaardig en tolerant Nederland vonden Hugenoten toen vrede en toekomst. Wat NIDA betreft geldt dit nu ook voor een Franse islamitische organisaties als CCIF. Met onder meer ons Internationaal Gerechtshof voor Vrede en Recht en ons netwerk aan Shelter Cities kunnen we niet anders dan mensenrechtenverdedigers als CCIF een veilig verblijf bieden. Wij roepen premier Rutte en burgemeesters van Shelter Cities (zoals Femke Halsema, Ahmed Aboutaleb en Jan van Zanen) dan ook op om organisaties als CCIF en Baraka City in Nederland een toevluchtsoord te bieden,” aldus NIDA in haar persverklaring.

Burgemeester Aboutaleheb van Rotterdam heeft al laten weten dat hij de organisaties geen onderdak zal bieden. Volgens hem passen de organisaties niet bij de doelstellingen van Shelter.