Home Nieuws Meerdere slachtoffers bij schietpartij met mogelijk terroristisch motief in Utrecht

Meerdere slachtoffers bij schietpartij met mogelijk terroristisch motief in Utrecht

Bij een schietpartij in een tram in Utrecht op het 24 Oktoberplein zijn maandag meerdere gewonden en mogelijk een dode gevallen. De politie wil officieel nog niets bevestigen, maar op beelden is te zien dat tenminste één persoon onder een wit laken naast de tram ligt.

Advertentie

Officieel spreekt de politie nog van één dader en zegt dat men nog niet weet of er sprake is van meerdere daders of handlangers. Getuigen melden tegenover RTV-Utrecht dat er meerdere keren is geschoten.

De politie en NCTV bevestigen inmiddels dat een terroristisch motief niet wordt uitgesloten. Scholen in de buurt hebben de deuren gesloten, terwijl de NCTV het dreigingsniveau voor Utrecht tot 18.00 uur heeft opgehoogd naar 5.

Tenminste een van de getuigen heeft aan de politie gemeld dat de dader ontkomen zou zijn in een rode auto. De politie is op zoek naar de dader of daders die in een Rode Renault zou zijn gevlucht.

Naast de tram ligt een persoon onder een wit laken. De politie wil officieel nog niet bevestigen of en hoeveel doden er gevallen zijn.

Vorig artikelEggboy slaat ei stuk op hoofd neonazi-Senator
Volgend artikelSchoten gelost vlakbij moskee Utrecht, moskeeën onder extra toezicht