Home Nieuws MediaMonitor | Witwasoperatie publieke omroep verblijf Geert Wilders in illegale joodse nederzetting

MediaMonitor | Witwasoperatie publieke omroep verblijf Geert Wilders in illegale joodse nederzetting

De publieke omroep heeft woensdag een poging ondernomen om het verblijf van de extreemrechtse politicus Geert Wilders in een illegale joodse nederzetting in bezet Palestina in zijn tienerjaren wit te wassen.

Advertentie

Het interview dat in het kader van de serie Israël 70 jaar is opgenomen, werd woensdag uitgezonden door Radio 1 en de NOS. In het interview wordt de illegale joodse outpost in bezet Palestina waar Geert Wilders als jongere verbleef, een Moshav genoemd. Interviewer Wilfried de Jong geeft in het interview toe dat ook hij in zijn jongere jaren is verbleven in een Kibboetz in bezet Palestina.

Wilders noemt Israël een vrij land, een democratie:
Het is misschien wel het enige land in het Midden-Oosten waar een parlement met één meerderheid verschil een politiek leider of premier naar huis kan sturen. Het is een land met een onafhankelijke rechterlijke macht, met een civil society, met journalisten die kunnen opschrijven wat ze willen. Er is wel militaire censuur maar toch in de regel kan je opschrijven wat je wil. En het is een land waar ze vrije verkiezingen hebben. Het is een land wat in staat is om zichzelf te verdedigen. Ze vechten tegen de onvrijheid“.

Over de vermeende uitspraken van Wilders dat hij eigenlijk getraind zou zijn door de Israëlische geheime dienst en fungeert als lange arm van Israël in de Tweede Kamer of zijn (financiële) banden met pro-Israëlische haatgroepen, die hem betalen om haat te zaaien tegen moslims en andere minderheden, werd in het interview niet gesproken. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) deed in de jaren 2009 en 2010 onderzoek naar de gangen van het extreemrechtse kopstuk van de PVV, Geert Wilders, en zijn banden met personen of entiteiten binnen de Israëlische Staat. Wilders, die al sinds 2006 in de commissie-Stiekem zit waar informatie van de Nederlandse inlichtingendiensten wordt gedeeld, zou dubieuze contacten onderhouden met mensen die lijntjes hebben lopen naar de Israëlische geheime dienst Mossad.

Wilders' opkomst en Israël

Omdat het actueel is: enkele jaren geleden zond BBC2 een programma uit over hoe sommige joodse extremisten en Israël in het geheim achter de opkomst van de notoire fascist Geert Wilders zitten. We hebben een kleine take-out daarvan ondertiteld voor jullie. Like en deel voor meer.

Geplaatst door DutchTurks.nl op donderdag 18 december 2014

AIVD onderzocht extreemrechts kopstuk Wilders om banden met Israël