Home Nieuws Medewerker Hogeschool InHolland biedt excuses aan voor discriminerende mail

Medewerker Hogeschool InHolland biedt excuses aan voor discriminerende mail

Een medewerker van Hogeschool Inholland die een discriminerende mail stuurde naar een aankomende leerling, heeft vandaag excuses aangeboden. Dat meldt InHolland op haar website.

InHolland zegt geschrokken te zijn van het feit dat dit naar buiten is gekomen de onrust die woensdag is ontstaan op sociale media en heeft inmiddels geconstateerd dat het een administratief medewerker was die een aankomende student heeft gemaild over een wijziging van inschrijving.

Advertentie

De hogeschool zegt zich niet te herkennen in de manier van communiceren en zegt in diversiteit een kracht te zien.

Het schrijven van InHolland zoals op de website is gepubliceerd:

“Inholland is geschrokken van de onrust die woensdag op de sociale media is ontstaan en heeft inmiddels geconstateerd dat een administratief medewerker een aankomende student heeft gemaild over een wijziging van inschrijving. De collega heeft zichzelf vanmorgen gemeld bij de directeur. Deze heeft een stevig gesprek gevoerd. De collega heeft nooit de intentie gehad te discrimineren, heeft veel spijt betuigd en excuses aangeboden.

Wij betreuren deze gang van zaken, want wij zien diversiteit juist als een kracht. We leren hiervan en zijn ons scherp bewust van de impact van individuele communicatie van onze medewerkers en studenten.

Een gedeelte van genoemde mail werd woensdag gepubliceerd op Facebook. Een Twitteraar vroeg vervolgens om verduidelijking bij ons door het bericht te delen. Vanuit ons social team is toen vrij snel gereageerd met de melding dat we gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Inholland heeft in diverse  media aangegeven zich niet te herkennen in deze manier van communiceren.”