Home Nieuws Marokko sluit Gülenscholen

Marokko sluit Gülenscholen

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om alle vestigingen van de Mohamed Al-Fatih scholengroep, die in verband worden gebracht met de voortvluchtige Fethullah Gülen, te sluiten voor het niet-naleven van de nationale wetten voor onderwijs.

Advertentie

Een vandaag uitgegeven verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat het onderzoek naar de scholen van de Mohamed Al-Fatih groep, gekoppeld aan de Turkse Fethullah Gülen, hebben aangetoond dat deze instellingen gebruik maken van het onderwijs voor “de verspreiding van de ideologie van deze groep en dit is in strijd met de principes van het Marokkaanse educatieve en religieuze systeem“.

De verklaring benadrukt dat “geconfronteerd met het feit dat de waarschuwingen van het ministerie van Onderwijs naar de verantwoordelijken voor deze instellingen niet werden gerespecteerd, werd besloten om alle scholen die behoren tot de genoemde groep te sluiten binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf donderdag 5 januari“.

De scholengroep “Al-Fatih” is in Marokko opgericht in 1994. Het heeft een totaal aantal van acht scholen in de grote steden van het Koninkrijk. Casablanca herbergt 3 vestigingen, El Jadida heeft 2 vestigingen en Tanger, Tetouan en Fes hebben elk 1 vestiging.

De voortvluchtige Fethullah Gulen wordt verantwoordelijk gehouden voor de afgeslagen couppoging in Turkije.

Bron: Marokko.nl.