Home Nieuws Marokkaanse moskee Almere beklad met hakenkruis in heilige maand Ramadan

Marokkaanse moskee Almere beklad met hakenkruis in heilige maand Ramadan

Moskee Almere
Foto – Omroep Flevoland: Hakenkruis Marokkaanse moskee Almere

De Marokkaanse moskee in Almere-Buiten is beklad met een hakenkruis. De bekladding werd zaterdagmorgen ontdekt. De vereniging Omar ibn Al Khattab heeft aangifte gedaan bij de politie.

Wie het hakenkruis op de muur van de moskee heeft aangebracht, is onduidelijk. De politie doet zaterdag onderzoek. Een medewerker van de forensische opsporingsdienst heeft het hakenkruis opgemeten en in de omgeving naar een spuitbus gezocht.
Bij de moskee is nog geen cameratoezicht. De vereniging Omar Ibn Al Khattab wil het hakenkruis zo snel mogelijk laten verwijderen.*

Politiek blijft nagenoeg stil tegen groeiende islamofobie en haat
Het incident volgt op een reeks incidenten in Nederland, waarbij moskeebezoekers worden belaagd, een moskee wordt binnengevallen en/of wordt beklad met hakenkruizen en racistische leuzen en waar varkenskoppen worden achtergelaten bij de gebedshuizen. De incidenten beperken zich niet slechts tot islamitische gebedshuizen, maar treffen ook bijvoorbeeld bedekte moslima’s die op straat worden aangevallen en huizen van moslims die worden beklad. Waar de Nederlandse politiek een actief beleid voert tegen het bestrijden van anti-semitisme, laakt het de daadkracht om islamofobie harder aan te pakken en het met dezelfde scherpe verwoordingen te veroordelen.

*Omroep Flevoland