Home Nieuws Mansur Yavas (CHP) nieuwe burgemeester Ankara

Mansur Yavas (CHP) nieuwe burgemeester Ankara

De CHP-kandidaat voor de burgemeestersverkiezingen in Ankara, Mansur Yavas, heeft vandaag zijn mazbata, een certificaat van zijn burgemeesterschap, ontvangen van de Hogere Turkse Kiesraad (YSK) en kan officieel aan zijn taak als burgemeester van de hoofdstad van Turkije beginnen. Mansur Yavas is een politicus met een seculiere en nationalistische achtergrond.

Advertentie

Yavas werd op 31 maart met meer dan 124.000 stemmen verschil op zijn AK-Partij opponent Mehmet Ozhaseki verkozen tot burgemeester van Ankara. De AK-Partij heeft zich niet meteen neergelegd bij de verkiezingsuitslag en vroeg om een hertelling. Ondanks hertellingen in verschillende stembussen bleef Yavas een voorsprong houden van 124.000 stemmen.

De Turkse kiesraad YSK weigerde zondag een verzoek van de AK-Partij voor een volledige hertelling in alle dertien districten van Ankara.

Ondertussen zet de AK-Partij nog steeds vol in op een hertelling van alle stemmen in Istanbul, waar het verschil tussen CHP-kandidaat Ekrem Imamoglu en AK-Partij kandidaat Binali Yildirim nog zo’n 15.000 stemmen is, na een gedeeltelijke hertelling. De Turkse President Erdogan sluit nieuwe verkiezingen in Istanbul niet uit, maar het laatste woord daarover ligt bij de Hogere Turkse Kiesraad.

Sabah