Home Nieuws Man opgepakt door arrestatieteam na dreigtweets

Man opgepakt door arrestatieteam na dreigtweets

Een rechts-extremist die onder de Twitternaam @LemmersMichael dreigde met aanslagen op asielzoekers en vluchtelingen is vrijdagavond door een arrestatieteam opgepakt in Hoorn.

Advertentie

De eigenaar van het Twitteraccount met de naam ‘Waffen SS 88’ plaatste foto’s waarop een man poseert met een volautomatische wapen, geladen met munitie. De man in kwestie zou volgens Crimesite actief zijn geweest bij de racistische partij CP’86.

Michael L. twitterde donderdagavond een reeks berichten waarin hij zich beklaagt over de instroom van vluchtelingen. Iets waar de door zionisten gesponsorde PVV van Geert Wilders voortdurend op hamert.

In eerdere berichten laat de gebruiker van het account zien dat hij sympathie heeft voor het nazisme. De man maakt zich schuldig aan een reeks van strafbare feiten, waaronder verboden wapenbezit, racisme en dreiging met geweld.

Michael L., de persoon die ervan verdacht wordt achter het account te zitten, zou eerder actief zijn geweest voor de racistische partij CP’86 en zou een actief lid zijn van de neonazi-beweging Blood and Honour.

De politie Noord-Holland liet in een eerdere verklaring aan de site weten de zaak te bekijken. De man zou geen antecedenten hebben voor bedreiging of racisme. Omstreeks 22.30 uur in de avond liet de politie weten dat de man uit Hoorn die dreigtweets heeft gestuurd is aangehouden door een arrestatieteam.

Michael L. zelf verklaarde eerder niets te maken te hebben met de tweets die zijn verstuurd. Tegenover Crimesite, die het verhaal in de bekendheid bracht, verklaarde hij:
“Waarschijnlijk heeft iemand mijn account gehackt, want ik heb hier geen reet mee te maken. Ik heb die dingen niet getwitterd. Degene op de foto ben ik inderdaad maar ik weet niet hoe ze aan me foto’s komen. Het wapen is van een vriend van me, die lid is van een schietclub, maar het is een nep-wapen, een air-gun.

Mijn nichtje is onlangs verkracht door een asielzoeker, maar ik zou nooit zulke dingen over asielzoekers twitteren. Van de partij CP’86 ben ik in een ver verleden inderdaad lid geweest. Ik ben nu op weg naar de politie om aangifte te doen tegen de onbekende die mijn account heeft gehackt.”

Op het account zijn echter racistische uitingen te zien die teruggaan tot oktober 2015.
dreigtweetmichael4

dreigtweetmichael1

dreigtweetmichael2

dreigtweetmichael3