Home Overig +UPDATE: Man koopt liever geen ex-Turkenauto, autobedrijf V-Max reageert briljant

+UPDATE: Man koopt liever geen ex-Turkenauto, autobedrijf V-Max reageert briljant

Verrast is hij eigenlijk niet, de eigenaar van autobedrijf V-Max uit Almelo. Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn, dat mensen te kennen geven geen auto’s af te willen nemen van Turken. Zoals ook ene Sammy, die via Marktplaats reageert op één van zijn advertenties. Update onderaan.

Advertentie

Sammy, een potentiële klant, reageert op een V-Max-advertentie van een BMW 3-serie met de vraag “Is het een ex Turkenauto? Dat is waar ik benieuwd naar ben. Groet“. De eigenaar van V-Max reageert koeltjes op de nogal bizarre vraag van de man met “Hallo Sammy, wat versta je onder een ex Turken auto? De BMW heeft net een ton gelopen en verkeert in uitmuntende staat.. Alle aankoopkeuringen zijn toegestaan“.

Hoewel je zou denken dat de klant inmiddels beseft dat het om een deugdelijke automobiel zou gaan, gooit hij er nog een schepje bovenop en bericht: “Dag, eigenlijk heel simpel, dat de vorige eigenaren geen turken waren. Want op dat moment stopt namelijk de onderhoud bij zo’n auto en wordt er niets meer afgestempeld in de boekjes. Onderhoud vaak bij ahmed of mohammed. Of anders bij Ali is eukk goedeh montuur…als je begrijpt wat ik bedoel mvg,“.

Eigenaar van het bedrijf, Erkan, neemt daarna geen blad voor de mond en zet de man flink op zijn plek: “Als je de moeite had genomen om de advertentie goed door te lezen had je kunnen zien dat de auto een netjes afgestempeld onderhoudsboekje heeft. En nee, de vorige eigenaar was een Nederlandse homofiel, voor zover dat misschien ook wat uitmaakt voor je. Echter is de huidige eigenaar (wij) een autobedrijf van mensen met een Turkse afkomst. Hieruit concludeer ik dus (volgens uw vooroordelen) dat deze auto niet geschikt is voor u. Wij wensen u nog veel succes met uw zoektocht. P.s.: Het is trouwens “het onderhoud” en niet “de onderhoud. mvg, V-Max.” 

Op het Facebookbericht van het bedrijf reageren klanten vooral met positieve berichten:
Robert [post foto van zijn auto]: “Deze top auto bij V-max gekocht met 350000 km op de teller nog geen minuutje bij de garage geweest💪💪💪👍👍👍👍 top bedrijf!!”
Richard: “Top antwoord !!!! Die zou van mij de auto nooit kunnen kopen meer, al staat die dan nog 4 mnd !!”
Sieger: “Ongelooflijk he, goed gereageerd👌”
Mark: “Die laatste reactie van jullie 😂😂😂👍 echt top”

Update:

Na het laatste bericht van Erkan aan Sammy, zet de conversatie zich voort, zo meldt de directeur van V-Max aan DutchTurks, die het gesprek heeft mogen inzien. Alsof voorgaande opmerkingen niet genoeg xenofoob zijn, reageert de man: “Kijk dat vermoeden had ik al…heeft mn gevoel toch niet gelogen. Koop deze auto en verwacht ellende want dat mag je van ex turken auto’s verwachten. Voordat iemand komt kijken even lekker poetsen want dat kunnen jullie goed en dan hopen dat het glans de auto wel verkoopt . Dikke zooi. mvg,“. Daarna stuurt de man een bericht met een waarschuwing dat het bedrijf een google recensie kan verwachten: “Succes met je wagens. Verwacht binnenkort een google recensie van mij met enkele opsommingen van je teksten. Zal gewaardeerd worden door anderen. mvg,“.

Wat de man niet weet, is dat het artikel over zijn xenofobe uitglijder inmiddels viraal is gegaan en bovenaan in google prijkt. Het bericht wat daarop volgt is ietwat verzoenender van aard: “Ik bied mijn excuses aan ben een beetje te ver gegaan sorry. Heb vorig jaar gewoon hele nare ervaring gehad met een auto gekocht van man met turks afkomst. Ben er na een jaar pas uitgekomen met de financien dus ik wil niet weer in de put belanden. mvg,“.

De eigenaar van V-Max sluit sportief af en wenst de man het allerbeste:
“Excuses aanvaard. Al blijf ik het verschrikkelijk jammer en onacceptabel vinden, dat u een hele bevolkingsgroep/etniciteit verantwoordelijk wilt houden voor uw ervaring met 1 persoon. Voorbeeldje: Dat is hetzelfde als een Mercedes die stuk gaat: dat betekent toch niet dat elke auto van Mercedes troep is? De maatschappij is al hard genoeg momenteel. Wederzijds respect ongeacht geloof of afkomst is de enige manier hoe we met elkaar moeten omgaan. Ik werk keihard en doe mijn best om iedere klant tevreden te houden, maar als ik zo tegen het leven aan zou kijken zoals jij het verwoord hebt zou ik het niet kunnen opbrengen. Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat je slaagt met je zoektocht. Mvg, V-Max”.