Home Overig Man die tijdens couppoging Turkije voor een tank ging liggen blijkt toch...

Man die tijdens couppoging Turkije voor een tank ging liggen blijkt toch geen Marokkaan

De man die tijdens de couppoging in Turkije voor de tank ging liggen, blijkt een Marokkaan te zijn. Update: de man die voor de tank ging liggen blijkt de veertigjarige Turk Metin Dogan te zijn. 

Volgens de terreurmonitor PKK Analiz zou de man die voor de tank lag tijdens de couppoging in Turkije, de Marokkaan Redouan Baich zijn.

Advertentie

De man, heeft zijn Facebookprofiel, mogelijk vanwege de ongewenste aandacht die de foto met zich heeft meegebracht, offline gehaald.

Marokko was het eerste land dat de couppoging in Turkije veroordeelde toen de uitkomst ervan nog onzeker was. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reageerde op dat moment met: “Het is ongepast om nu al op de ontwikkelingen te reageren”.

Update: De Marokkaanse man op de foto blijkt niet de man te zijn die voor de tank is gaan liggen. De man geeft in een reportage met Arabischtalige media aan dat hij de foto naar vrienden had gestuurd als grap om te laten zien dat hij bij de demonstratie was. Hij had niet verwacht dat de foto en het verzonnen verhaal viraal zouden gaan. De man die wel voor de tank lag, was de veertigjarige Turk Metin Dogan. Zijn verhaal lees je HIER